ماده 94 قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده ۹۴ قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران: مرخصی وضع پرسنلی است که برابر مقررات مربوط در حال استفاده از مرخصی های زیر میباشند.

الف – مرخصی استحقاقی. پرسنل اعم از کادر ثابت، وظیفه و پیمانی حق استفاده از یکماه مرخصی سالانه را با استفاده از حقوق و مزایای مربوط دارا میباشند. مدت مرخصی در مناطق بد آب و هوا ۴۵ روز خواهد بود.

تبصره – پرسنل در دوره های آموزشی میتوانند طبق مقررات مندرج در اساسنامه آموزشگاههای مربوط از مرخصی تحصیلی استفاده نمایند.

ب – مرخصی استعلاجی. پرسنلی که بعلت بیماری قادر به خدمت نمی باشند با تجویز پزشک مسوول علاوه بر مرخصی استحقاقی حداکثر تا ۴ ماه می توانند از این مرخصی استفاده نمایند. پرسنل زن از نظر مرخصی دوران بارداری مشمول قانون استخدام کشوری میباشند.

ج – مرخصی اضطراری. پرسنلی که استحقاق مرخصی سالانه را نداشته لکن اضطرارا نیاز به مرخصی دارند می توانند از مرخصی های استحقاقی سالهای بعد استفاده نمایند.

د – مرخصی بدون حقوق. پرسنل در شرایط خاص و ضروری می توانند حداکثر جمعا سه سال در طول خدمت از مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند.

این مدت از لحاظ حقوق و ترفیعات و بازنشستگی جزء سنوات خدمتی محسوب نمی گردد.

ه– – مرخصی تشویقی. به مقتضای ابراز لیاقت و شایستگی ممکن است حداکثر تا ۳۰ روز در طول سال به پرسنل مرخصی تشویقی داده شود.

و (الحاقی ۱۱/۰۹/۱۳۷۷)– مرخصی مأموریت – پرسنلی که به منظور انجام مأموریت های محوله از طرف ارتش حداقل به مدت سه ماه به خارج از محل خدمت و سکونت خود اعزام شوند، میتوانند علاوه بر مرخصی استحقاقی به ازای هر یک ماه حداکثر از پنج روز مرخصی مأموریت استفاده کنند.

تبصره ۱ – ترتیب استفاده از مرخصی های مذکور، تعیین مناطق بد آب و هوا موضوع بند الف این ماده و حدود اختیارات فرماندهان و رؤسا در دادن مرخصی ها به موجب آئیننامه ای است که بوسیله ستاد مشترک، با هم آهنگی وزارت دفاع و نیروهای سه گانه و سازمان امور اداری و استخدامی تهیه و به تصویب شورای عالی دفاع خواهد رسید.

تبصره ۲ – در شرایط جنگی و بسیج همگانی و در مواقعی که ضرورت ایجاد می نماید، اعطاء مرخصی و مدت آن تابع شرایط عمومی این ماده نبوده و در آئیننامه ای که بوسیله ستاد مشترک تهیه و بتصویب شورایعالی دفاع میرسد مشخص خواهد شد.