ماده قانون سجل احوال مصوب 1307

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ماده قانون سجل احوال مصوب ۱۳۰۷ مصوب ۱۳۰۷,۰۵,۲۰: ۸)(منسوخه ۱۱/۰۹/۱۳۱۰ - اداره کل احصاییه و سجل احوال مملکتی حق دارد که از تاریخ تصویب این قانون تا یکسال اوراق اظهارنامه و هویت هر حوزه را که بعد از خرداد ۱۳۰۴ و قبل از فروردین ۱۳۰۷ داده شده و آنها را محتاج به تصحیح میداند کلیه اوراق آن حوزه را تجدیدنظر کرده با اطلاع صاحب ورقه هویت تصحیح نماید و همچنین اشخاص ذینفع اگر اعتراض خود را اظهار نمایند و اداره مذکوره اگر اعتراضی [اعتراض را] وارد دید اوراق را با اطلاع شخص معترض تصحیح خواهد نمود.

تبصره (منسوخه ۱۱/۰۹/۱۳۱۰)–۱ – هرگاه اوراق سجل احوال از حیث مقررات مربوطه بنظام وظیفه مورد اعتراض اداره نظام وظیفه یا اداره سجل احوال گردد بطریقی که بموجب ماده ۹ مقرر است رفتار خواهد شد.

تبصره ۲ (منسوخه ۱۱/۰۹/۱۳۱۰)– اشتباهاتی را که ممکن است در تنظیم اوراق سجل احوال از طرف اداره مربوطه بعمل امده باشد می توان با موافقت اداره سجل احوال و صاحب ورقه تصحیح نمود لیکن این تصحیح در مقابل اشخاص ثالث معتبر نخواهد بود.

تبصره ۳ (منسوخه ۱۱/۰۹/۱۳۱۰)– اگر در دعوایی که برای تصحیح اوراق سجل احوال در محکمه اقامه می شود اداره سجل احوال مستقیما سمت مدعی یا مدعی علیه را نداشته باشد محکمه مکلف است دوسیه را باداره سجل احوال ذی مدخل احاله نماید و اداره مزبوره باید فورا عقیده خود را کتبا با دوسیه امر بمحکمه تسلیم کند و محکمه پس از ملاحظه عقیده اداره مزبور مطابق مقررات قانونی حکم مقتضی را صادر می نماید.

تبصره – اشخاص ذینفع اگر اعتراض بر تجدیدنظر و تصحیحی که اداره سجل احوال در اوراق کرده باشند میتوانند تا دو ماه پس از تصحیح و صدور ورقه هویت جدید بمحاکم صالحه مراجعه نمایند و تا حکم از محاکم مزبور صادر و یا مدت دو ماه فوق منقضی نشده است اوراق سابق باعتبار خود باقی است.