مطالعه و بررسی امکان صدور مجوز تعدد زوجات زوج بعد از تصویب قانون حمایت خانواده 1391: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
ابرابزار
بدون خلاصۀ ویرایش
(ابرابزار)
خط ۱: خط ۱:
'''''مطالعه و بررسی امکان صدور مجوز تعدد زوجات زوج بعد از تصویب قانون حمایت خانواده 1391''''' نام مقاله است از [[رسول احمدی فر]] و [[محمد کاکاوند]] که در شماره هفتاد و پنج، دوره بیست و ششم (بهار و تابستان ۱۴۰۱) [[دوفصلنامه فقه و حقوق خانواده|دوفصلنامه فقه و حقوق خانواده (ندای صادق)]] منتشر شده‌است.
'''''مطالعه و بررسی امکان صدور مجوز تعدد زوجات زوج بعد از تصویب قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱''''' نام مقاله است از [[رسول احمدی فر]] و [[محمد کاکاوند]] که در شماره هفتاد و پنج، دوره بیست و ششم (بهار و تابستان ۱۴۰۱) [[دوفصلنامه فقه و حقوق خانواده|دوفصلنامه فقه و حقوق خانواده (ندای صادق)]] منتشر شده‌است.


== چکیده ==
== چکیده ==
 ازدواج مجدد مرد به عنوان حقّی مستقل یا ضمانت اجرای تمکین زوجه, یکی از مسایل حوزه ی حقوق خانواده است. قبل از تصویب قانون حمایت خانواده 1391, قانون سال 1353 بر این موضوع حاکم بود و تحت شرایطی آن را مجاز می دانست. در قانون سال 1391 مقررات مربوط به ازدواج مجدد در متن لایحه ی پیشنهادی وجود داشت و با توجّه به اعتراض هایی که به آن شد از متن نهایی قانون حذف شد. به علت سکوت قانون سال 1391, این سؤال ایجاد می شود که در وضعیت فعلی, چه مقرراتی بر ازدواج مجدد مرد حاکم است؟ در این خصوص, سه نظر وجود دارد و در این پژوهش بعد از بررسی و مطالعه ی هر سه نظر و مبانی آنها و براساس سابقه ی قانون گذاری و قوانین موجود در این حوزه و روند تصویب قانون حمایت خانواده سال 1391, نظری اختیار و تقویت شد که براساس آن در وضعیت فعلی, نهاد ازدواج مجدد از سیستم حقوقی ایران حذف شده است. در این شرایط در مواردی که مرد قصد ازدواج مجدد دارد, بایستی همسر خود را طلاق داده, سپس ازدواج نماید.
ازدواج مجدد مرد به عنوان حقّی مستقل یا ضمانت اجرای تمکین زوجه، یکی از مسایل حوزهٔ حقوق خانواده است. قبل از تصویب قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱, قانون سال ۱۳۵۳ بر این موضوع حاکم بود و تحت شرایطی آن را مجاز می‌دانست. در قانون سال ۱۳۹۱ مقررات مربوط به ازدواج مجدد در متن لایحهٔ پیشنهادی وجود داشت و با توجّه به اعتراض‌هایی که به آن شد از متن نهایی قانون حذف شد. به علت سکوت قانون سال ۱۳۹۱, این سؤال ایجاد می‌شود که در وضعیت فعلی، چه مقرراتی بر ازدواج مجدد مرد حاکم است؟ در این خصوص، سه نظر وجود دارد و در این پژوهش بعد از بررسی و مطالعهٔ هر سه نظر و مبانی آنها و براساس سابقهٔ قانون گذاری و قوانین موجود در این حوزه و روند تصویب قانون حمایت خانواده سال ۱۳۹۱, نظری اختیار و تقویت شد که براساس آن در وضعیت فعلی، نهاد ازدواج مجدد از سیستم حقوقی ایران حذف شده‌است. در این شرایط در مواردی که مرد قصد ازدواج مجدد دارد، بایستی همسر خود را طلاق داده، سپس ازدواج نماید.


== کلید واژه ها ==
== کلید واژه‌ها ==
 
* اجازهٔ ازدواج
* اجازه ی ازدواج  
* [[ازدواج مجدد]]
* [[ازدواج مجدد]]  
* [[تمکین]]
* [[تمکین]]  
* حمایت از خانواده
* حمایت از خانواده  
* خانواده
* خانواده  


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
۳٬۴۹۵

ویرایش

منوی ناوبری