فلسفه حقوق (کاتوزیان): تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''''فلسفه حقوق''''' نام کتابی است از ناصر کاتوزیان که در سه جلد تدوین و به همت شرکت سهامی انتشار به چاپ رسیده است. == جلد اول == === ساختار === این کتاب در 3 فصل تدوین گردیده است. <nowiki>:</nowiki>عنوان فصل اول، مبنای حقوق است. نویسنده در این فصل، مکتب تار...» ایجاد کرد)
 
خط ۴: خط ۴:


=== ساختار ===
=== ساختار ===
این کتاب در 3 فصل تدوین گردیده است.
کتاب فلسفه حقوق (جلد اول) در 3 فصل تدوین گردیده است.


<nowiki>:</nowiki>عنوان فصل اول، مبنای حقوق است. نویسنده در این فصل، [[مکتب تاریخی حقوق|مکتب]] حقوق فطری و مکتب های تاریخی و تحققی را مورد بررسی قرار می دهند.
عنوان فصل اول، مبنای حقوق است. نویسنده در این فصل، [[مکتب تاریخی حقوق|مکتب]] حقوق فطری و مکتب های تاریخی و تحققی را مورد بررسی قرار می دهند.


در فصل دوم، هدف حقوق تحت مباحث نظریه حقوق فردی یا اصالت فرد، نظریه حقوق اجتماعی و دولتی و نظریه های معتدل، مورد مطالعه قرار گرفته است.
در فصل دوم، هدف حقوق تحت مباحث نظریه حقوق فردی یا اصالت فرد، نظریه حقوق اجتماعی و دولتی و نظریه های معتدل، مورد مطالعه قرار گرفته است.
خط ۱۶: خط ۱۶:


== جلد دوم ==
== جلد دوم ==
کتاب فلسفه حقوق (جلد دوم) در 7 فصل تدوین گردیده است.


== جلد سوم ==
عنوان فصل اول، نظریه عمومی: تمیز منابع حقوق است که در آن مبحث اهمیت قانون در نظریه منابع حقوق مورد بحث قرار گرفته است.
 
فصل دوم، قانون؛ نظریه عمومی قوانین، نام گذاری شده و در آن عناوینی همچون: طبقه بندی قوانین، وضع و اجرای قانون، قدرت اجبار کننده و اعتبار قانون، تفسیر قانون و ... مورد مطالعه قرار گرفته  است.
 
در فصل سوم حقوق اسلامی به عنوان متمم قانون معرفی گردیده و در آن مباحث حقوق اسلامی و منابع حقوق وضعی و منابع حقوق اسلامی مورد پژوهش قرار گرفته است.
 
در فصل چهارم، نگارنده به تشریح مبحث عرف پرداخته و مفهوم و ارکان آن را تبیین می کنند. در ادامه نیز قدرت و نقش عرف در حقوق کنونی و تعارض آن با قانون را مورد مطالعه قرار می هند.
 
در فصل پنجم مبحث ایجاد و اعتبار رویه قضایی تبیین گردیده است.
 
در فصل ششم، اندیشه های حقوقی و عقاید عالمان مورد توجه قرار گرفته است.
 
فصل آخر یعنی فصل هفتم، به سایر منابع پیشنهاد شده نظیر اعمال حقوقی، حقوق صنفی و ... اختصاص دارد.
۳٬۴۹۵

ویرایش

منوی ناوبری