نظریه شماره مورخ 1131/10/12 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=|شماره پرونده=|تاریخ نظریه=1131/10/12}}
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=|شماره پرونده=|تاریخ نظریه=1131/10/12}}


'''نظریه شماره  مورخ ۱۱۳۱/۱۰/۱۲ اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': ۱) در مواردی که فردی سابقا به مجازات اعدام محکوم شده و سپس مشمول عفو یا تخفیف محکومیت اعطایی مقام معظم رهبری قرار گرفته است، محکومیت وی همان است که توسط دادگاه راجع به آن حکم قطعی صادر شده است و تخفیف این محکومیت توسط مقام معظم رهبری به مانند عفو، باعث نمی شود که محکومیت قطعی وی به اعدام به عنوان سابقه محکومیت تلقی نشود. تبصره ۳ ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲، موید این نظر است، اما در مواردی که دادگاه در اجرای تبصره ماده ۳۸ قانون مبارزه با مواد مخدر ۱۳۶۷ و اصلاحات بعدی، حکم سابق الصدور را اصلاح و تا نصف تخفیف می دهد، چون حکم قبلی اصلاح شده است، همین محکومیت موضوع حکم اصلاحی، به عنوان محکومیت قطعی، ملاک سابقه مذکور در بند پ ماده واحده الحاقی یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب ۱۲/۷/۱۳۹۶ می باشد.
'''استعلام''': برابر نص ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری "در صورتی که دادستان از حکم صادره تجدیدنظر نکرده باشد، محکوم علیه می تواند پیش از پایان تجدیدنظر خواهی


۲) سوال دوم متعاقبا اعلام نظر خواهد شد.
با رجوع به دادگاه صادر کننده حکم حق تجدیدنظر خواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدیدنظر را مسترد نماید، در اینصورت دادگاه در وقت فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند. این حکم قطعی است. "در خصوص اعمال ماده مذکور در مورد ذیل نیاز به ارشاد و کسب نظریه مشورتی آن معاونت محترم می باشد:
 
چنانچه در یک پرونده، چند نفر به اتهام مشارکت و یا معاونت در جرم محکوم گردیده باشند و پیش از پایان مهلت تجدیدنظرخواهی، برخی از ایشان با رجوع به دادگاه صادر کننده حکم حق تجدیدنظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدیدنظر را مسترد نمایند و درخواست اعمال ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری را نمایند لیکن الباقی اشخاص تقاضای تجدیدنظر نمایند، تکلیف دادگاه در این مورد چه می باشد؟
 
برای مثال در صورتی که معاون در جرم، به حکم تسلیم گردیده، ولی مباشر تقاضای تجدیدنظر کرده باشد، تکلیف دادگاه در این مورد چه می باشد؟
 
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
مستنبط از مقررات قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ از جمله مواد ۴۹۲ و ۳۶۵ آن، رعایت استقلال حقوق هر یک از محکومان یک پرونده لازم است، بنابراین چنانچه در یک پرونده چند نفر به اتهام شرکت یا معاونت در جرم محکوم شده باشند و پیش از پایان مهلت تجدیدنظر خواهی، برخی از ایشان حق تجدیدنظر خواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدیدنظر را مسترد نمایند و تقاضای تخفیف مجازات کنند، دادگاه تنها نسبت به درخواست کنندگان بر اساس ماده ۴۴۲ قانون یاد شده به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می کند، و قطعیت این قسمت از رأی، مانع حق تجدیدنظر خواهی دیگر محکومان رأی که متقاضی استفاده از مفاد ماده ۴۴۲ مذکور نیستند، نخواهد بود


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۱۳۱]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۱۳۱]]

منوی ناوبری