رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
ایجاد لینک، مواد مرتبط، جستارهای وابسته و رده به رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای شعبه دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۲۰۰۱۳۳|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۷/۲۸|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری|قاضی=حجت سبزواری نژاد{{سخ}}محمد مهری{{سخ}}مهدوی{{سخ}}محمد ساریخانی{{سخ}}عرفان{{سخ}}تقوی{{سخ}}صباغ...» ایجاد کرد)
 
(ایجاد لینک، مواد مرتبط، جستارهای وابسته و رده به رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا)
 
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات رای شعبه دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۲۰۰۱۳۳|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۷/۲۸|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری|قاضی=حجت سبزواری نژاد{{سخ}}محمد مهری{{سخ}}مهدوی{{سخ}}محمد ساریخانی{{سخ}}عرفان{{سخ}}تقوی{{سخ}}صباغی|موضوع=شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا|گروه رأی=اداری}}'''رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا''': لازمه صدور حکم محکومیت اشخاص به مجازاتهای مربوط به حمل و توزیع کالای قاچاق، مستلزم احراز مالکیت ایشان به کالاست.  
{{جعبه اطلاعات رای شعبه دیوان عدالت اداری|شماره دادنامه=۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۲۰۰۱۳۳|تاریخ دادنامه=۱۳۹۲/۰۷/۲۸|نوع رأی=رأی شعبه|شعبه=شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری|قاضی=حجت سبزواری نژاد{{سخ}}محمد مهری{{سخ}}مهدوی{{سخ}}محمد ساریخانی{{سخ}}عرفان{{سخ}}تقوی{{سخ}}صباغی|موضوع=شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا|گروه رأی=اداری}}'''رای شعبه دیوان عدالت اداری درباره شرط محکومیت مجازات به قاچاق کالا''': لازمه صدور حکم محکومیت اشخاص به مجازات‌های مربوط به حمل و توزیع کالای قاچاق، مستلزم احراز مالکیت ایشان به کالاست.  


= رأی شعبه دیوان عدالت اداری =
= رأی شعبه دیوان عدالت اداری =


با توجه به محتوای پرونده و مداقه در اظهارات شاکی و مدارک ارائه شده به این شعبه و لایحه دفاعیه سازمان مشتکی عنه، از آنجایی که به موجب صورت جلسه مورخ۱۰/۸/۸۸ نیروی انتظامی کالای مکشوفه از آقای (پ.) کشف و صورت جلسه گردیده و شاکی حمل کالای مکشوفه را در نزد مأمورین و سازمان مشتکی عنه پذیرفته است. با توجه به تحقیقات به عمل آمده به ویژه مکالمه تلفنی فی مابین راننده کامیون حامل کالا و شاکی در حضور مسئولان تعزیرات حکومتی و رونوشت پرینت مکالمات فی مابین شاکی و راننده و تحویل دهنده کالا به راننده، با توجه به اعلام مراتب گمرک استان و اینکه از سوی شاکی مدارک مثبته گمرکی ارائه نشده است و در این مرحله از رسیدگی نیز دلیلی ارائه نداده است و هم چنین در رسیدگی به اتهام وی تخلفی از مقررات قانونی ملاحظه نمی شود، شکایت وی غیر وارد و حکم به رد آن صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است. با توجه به مراتب مذکور دستور موقت شماره ... این شعبه ملغی الاثر می گردد.
با توجه به محتوای پرونده و مداقه در اظهارات [[شاکی]] و مدارک ارائه شده به این شعبه و لایحه دفاعیه سازمان [[مشتکی عنه]]، از آنجایی که به موجب صورت جلسه مورخ۱۰/۸/۸۸ نیروی انتظامی کالای مکشوفه از آقای (پ.) کشف و صورت جلسه گردیده و شاکی حمل کالای مکشوفه را در نزد مأمورین و سازمان مشتکی عنه پذیرفته است. با توجه به تحقیقات به عمل آمده به ویژه مکالمه تلفنی فی مابین راننده کامیون حامل کالا و شاکی در حضور مسئولان تعزیرات حکومتی و رونوشت پرینت مکالمات فی مابین شاکی و راننده و تحویل دهنده کالا به راننده، با توجه به اعلام مراتب گمرک استان و اینکه از سوی شاکی مدارک مثبته گمرکی ارائه نشده است و در این مرحله از رسیدگی نیز دلیلی ارائه نداده است و هم چنین در رسیدگی به اتهام وی تخلفی از مقررات قانونی ملاحظه نمی شود، [[شکایت]] وی غیر وارد و حکم به رد آن صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است. با توجه به مراتب مذکور دستور موقت شماره ... این شعبه ملغی الاثر می گردد.


رئیس شعبه ۱۳ دیوان عدالت اداری مستشار شعبه  
رئیس شعبه ۱۳ دیوان عدالت اداری مستشار شعبه  


سبزواری نژاد مهری رأی شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری درخواست اعمال ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری از ناحیه آقای (س.ر.ع.) به شرح لایحه ارسالی با عنایت به محتویات پرونده و مستندات ارائه شده وارد و قابل پذیرش می باشد؛ زیرا صدور حکم محکومیت اشخاص به مجازات های مربوط به حمل و توزیع کالای قاچاق مستلزم احراز مالکیت است که در پرونده دلیلی بر مالکیت شاکی ارائه نگردیده است و صرف ادعای شخص ثالث بدون ارائه مدارک نمی تواند مثبت مالکیت و در نتیجه محکومیت گردد و شعبه رسیدگی کننده به مطالب فوق توجه ننموده است که موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. لذا درخواست شاکی را مبنی بر اعمال ماده ۱۸ وارد تشخیص داده، با اجازه حاصله از ماده۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری ضمن نقض رأی معترض عنه دادنامه شماره .. صادره از شعبه ویژه رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی مستقر در گلوگاه شهید امامی شهرضا را نقض نموده، پرونده را جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم-عرض ارجاع می نماید. این رأی قطعی است.
سبزواری نژاد مهری رأی شعبه تشخیص دیوان عدالت اداری درخواست اعمال [[ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری]] از ناحیه آقای (س.ر.ع.) به شرح [[لایحه قانونی|لایحه]] ارسالی با عنایت به محتویات پرونده و مستندات ارائه شده وارد و قابل پذیرش می باشد؛ زیرا صدور [[حکم]] محکومیت اشخاص به مجازات های مربوط به [[حمل و توزیع کالای قاچاق]] مستلزم [[احراز مالکیت]] است که در پرونده دلیلی بر مالکیت شاکی ارائه نگردیده است و صرف ادعای [[شخص ثالث]] بدون ارائه مدارک نمی تواند مثبت مالکیت و در نتیجه محکومیت گردد و شعبه رسیدگی کننده به مطالب فوق توجه ننموده است که موضوع نیاز به تحقیقات بیشتری دارد. لذا درخواست [[شاکی]] را مبنی بر اعمال ماده ۱۸ وارد تشخیص داده، با اجازه حاصله از [[ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری]] ضمن نقض رأی معترض عنه دادنامه شماره .. صادره از شعبه ویژه رسیدگی به جرائم قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی مستقر در گلوگاه شهید امامی شهرضا را نقض نموده، پرونده را جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم-عرض ارجاع می نماید. این [[رأی قطعی]] است.


رئیس شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری مستشاران شعبه
رئیس شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری مستشاران شعبه


مهدوی صباغی ساریخانی عرفان تقوی  
مهدوی صباغی ساریخانی عرفان تقوی  
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری|ماده 18 قانون دیوان عدالت اداری]]
* [[ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری|ماده 120 قانون دیوان عدالت اداری]]
== جستارهای وابسته ==
* [[شرط محکومیت به مجازات قاچاق کالا]]
* [[حمل و توزیع کالای قاچاق]]
* [[احراز مالکیت]]
* [[شخص ثالث]]


[[رده:آراء شعبه دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۲]]
[[رده:آراء شعبه دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۹۲]]
[[رده:آراء شعبه دیوان عدالت اداری]]
۵۸۱

ویرایش

منوی ناوبری