زمینه‌های ساختاری وقوع جرائم قضایی قضات ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(+ 7 categories using HotCat)
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''زمینه‌های ساختاری وقوع جرائم قضایی قضات ایران''' نام مقاله ای است از [[محمد یعقوبی زرندینی]] و [[سعید قماشی]] و [[ابوالقاسم خدادادی]] که در شماره صد و هفت دوره 83(پاییز 1398) [[مجله حقوقی دادگستری]] منتشر شده است.  
'''زمینه‌های ساختاری وقوع جرائم قضایی قضات ایران''' نام مقاله ای است از [[محمد یعقوبی زرندینی]] و [[سعید قماشی]] و [[ابوالقاسم خدادی]] که در شماره صد و هفت دوره 83(پاییز 1398) [[مجله حقوقی دادگستری]] منتشر شده است.  


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۲۳: خط ۲۳:
[[رده:مقالات محمد یعقوبی زرندینی]]
[[رده:مقالات محمد یعقوبی زرندینی]]
[[رده:مقالات سعید قماشی]]
[[رده:مقالات سعید قماشی]]
[[رده:مقالات ابوالقاسم خدادادی]]
[[رده:مقالات ابوالقاسم خدادی]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۴۷

زمینه‌های ساختاری وقوع جرائم قضایی قضات ایران نام مقاله ای است از محمد یعقوبی زرندینی و سعید قماشی و ابوالقاسم خدادی که در شماره صد و هفت دوره 83(پاییز 1398) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

ارتکاب جرائم قضایی توسط قضات بیانگر وجود ایراداتی در دستگاه قضایی و شخصیت قاضی است. با تقسیم این ایرادات به ساختاری و فردی، به نظر می‌رسد میزان تأثیر عوامل ساختاری در وقوع این نوع جرائم بیشتر از عوامل فردی است. از‌این‌رو شناخت و بررسی آنان با اهمیت و ضروری است. در این پژوهش با بهره‌گیری از برایند پرسش‌نامه و مصاحبه با قضات، زمینه‌های ساختاری وقوع جرائم قضات ایران به‌طور جامع و در کمال بی‌طرفی مورد نقد قرار می‌گیرد و در نهایت پیشنهاداتی قابل اجرا ارائه می‌شود.

بر این پایه، انتخاب و گزینش صحیح، کارآموزی مفید، آموزش ضمن‌خدمت ضروری، تقویت استقلال قضایی، حفظ نخبگان و قضات مجرب، افزایش جذابیت شغلی، به همراه شفافیت و پاسخ‌گویی قوۀ قضائیه در کاهش حداکثری جرائم قضات ایران مؤثر است.

کلیدواژه‌ها

  • جرم قضایی
  • مجرم یقه سفید
  • دستگاه قضایی
  • عوامل ساختاری

مواد مرتبط