بررسی فقهی حقوق خانواده ( نکاح و انحلال آن): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۸: خط ۸:
نویسنده در بخش دوم موارد [[امکان فسخ نکاح]] و [[طلاق]] را بررسی می نمایند. در انتهای بخش طلاق نویسنده این بحث را مورد مطالعه [[تطبیقی]] نیز قرار داده اند.
نویسنده در بخش دوم موارد [[امکان فسخ نکاح]] و [[طلاق]] را بررسی می نمایند. در انتهای بخش طلاق نویسنده این بحث را مورد مطالعه [[تطبیقی]] نیز قرار داده اند.


== بخشی از کتاب ==
[[رده:کتاب های حقوقی]]
خانواده باهویت ترین نهاد اجتماعی است لذا از گذشته تاکنون موقعیت و مقام ویژه ای در بین همه ی تاسیسات حقوقی احراز کرده است. حقوق به معنای عام، مجموعه مقررات و اصولی است که روابط بین افراد را به نحو متقابل تنظیم می کند. حقوق خانواده بخش مهمی از این دستاورد بزرگ است که در طول تاریخ متوجه تغییراتی شده است و بشر متمدن امروز در سایه ی آن از نظم بالنسبه استوار و قابل اتکایی برخوردار بوده است.
 
اهمیت خانواده در تاریخ ملت ها به حدی است که در تمامی مکاتب سیاسی، اجتماعی به آن پرداخته شده و از گذشته تا کنون در طول تاریخ همواره بخش قابل توجهی از اشتغالات فکری انسان را تشکیل می داده است.

نسخهٔ ‏۲۸ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۱

بررسی فقهی حقوق خانواده ( نکاح و انحلال آن) کتابی است از سید مصطفی محقق داماد که از مرکز نشر علوم اسلامی منتشر شده است.

محتوای کتاب

این کتاب در دو بخش اصلی نکاح و انحلال آن تدوین گردیده است.

در بخش اول به تبیین مباحث حقوقی خواستگاری، قابلیت صحی برای ازدواج، موانع نکاح، شرایط صحت نکاح، وکالت در نکاح، نکاح منقطع، مهر، حقوق و تکالیف زوجین نسبت بهم می پردازند.

نویسنده در بخش دوم موارد امکان فسخ نکاح و طلاق را بررسی می نمایند. در انتهای بخش طلاق نویسنده این بحث را مورد مطالعه تطبیقی نیز قرار داده اند.