تحلیل حقوقی ماهیت توافقات در ضمن طلاق توافقی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «  '''''تحلیل حقوقی ماهیت توافقات در ضمن طلاق توافقی''''' نام مقاله است از غفور خویینی، مریم غنی زاده بافقی و شیرین دشتیان روزبهانی که در شماره هفتاد و شش، دوره بیست و هفتم (بهار و تابستان 1401) دوفصنامه فقه و حقوق خانواده|دوفصنامه فقه و حقوق...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۲ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۵

تحلیل حقوقی ماهیت توافقات در ضمن طلاق توافقی نام مقاله است از غفور خویینی، مریم غنی زاده بافقی و شیرین دشتیان روزبهانی که در شماره هفتاد و شش، دوره بیست و هفتم (بهار و تابستان 1401) دوفصنامه فقه و حقوق خانواده(ندای صادق) منتشر شده است.

چکیده

 توافقات ضمن طلاق توافقی با نزدیک کردن آثار طلاق به چهره دلخواه زوجین, باب نسبتا جدیدی را به مباحث حقوق خانواده افزوده است. از آنجا که این توافقات با تراضی زوجین در ضمن طلاق درج می شوند, روشی کارآمد برای جلوگیری از تنش های ناشی از طلاق می باشد؛ اما با عدم تبیین ماهیت آن از هدف خود دور مانده است. چه طلاق توافقی, چه خود توافقات چندان مورد پژوهش ماهیت شناسی قرار نگرفته اند. از مباحث اختلافی درخصوص طلاق توافقی, کشف ماهیت آن است. ما در این مقاله با نظر به این اختلاف, به دنبال پاسخگویی به این سوال هستیم که ماهیت توافقات ضمن طلاق توافقی چیست. آنچه این نوع طلاق را از طلاق ساده متمایز می کند, تراضی زوجین با یکدیگر در آثار طلاق است؛ اما نقش این تراضی تبیین نشده است تا مشخص گردد توافقات انجام شده تنها داعی و انگیزه در طلاق است یا شرط ضمن طلاق. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی با بررسی ماهیت طلاق توافقی و توافقات ضمن آن, مشخص می کند که این توافقات از جنس شرط می باشند. بنابراین از مقررات قانون مدنی در مبحث شروط پیروی می کنند که مهم ترین اثر آن برخورداری این توافقات از ضمانت اجرای عدم انجام شرط است.

کلید واژه ها

  • طلاق توافقی
  • توافق
  • شرط
  • ایقاع

مواد مرتبط