خوانش فقهی حقوقی اهلیت جنین در نظام ایران با رویکردی به نظام حقوقی ایالات متحده آمریکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''''خوانش فقهی حقوقی اهلیت جنین در نظام ایران با رویکردی به نظام حقوقی ایالات متحده آمریکا''''' نام مقاله است از مهدی مولایی که در شماره هفتاد و شش، دوره بیست و هفتم (بهار و تابستان ۱۴۰۱) دوفصنامه فقه و حقوق خانواده|دوفصنامه فقه و حقوق خانواده (...» ایجاد کرد)
 
خط ۶: خط ۶:
== کلید واژه ها ==
== کلید واژه ها ==


* اهلیت تمتع  
* [[اهلیت|اهلیت تمتع]]
* اهلیت استیفا  
* اهلیت استیفا  
* جنین  
* جنین  
* حقوق  
* حقوق  
* شخصیت  
* شخصیت  
* نسب  
* [[نسب]]


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
 
[[ماده ۹۵۷ قانون مدنی|ماده 957 قانون مدنی]]
 
[[رده:مقالات حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق خانواده]]
[[رده:مقالات حقوق خانواده]]
[[رده:اهلیت جنین]]
[[رده:اهلیت جنین]]
[[رده:مقالات مهدی مولایی]]
[[رده:مقالات مهدی مولایی]]

نسخهٔ ‏۱۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۵۳

خوانش فقهی حقوقی اهلیت جنین در نظام ایران با رویکردی به نظام حقوقی ایالات متحده آمریکا نام مقاله است از مهدی مولایی که در شماره هفتاد و شش، دوره بیست و هفتم (بهار و تابستان ۱۴۰۱) دوفصنامه فقه و حقوق خانواده (ندای صادق) منتشر شده‌است.

چکیده

اشخاص موضوع علم حقوق هستند و از این حیث, شناسایی نقطه آغازین شخصیت آنها اهمیت دارد. بدون تردید تا قبل از انعقاد نطفه, علی رغم پذیرش برخی تعهدات به نفع جنین معدوم, هیچ اختلافی در عدم شکل گیری شخصیت اشخاص وجود ندارد و عمده اختلافات درخصوص زمان آغاز شخصیت جنین بعد از انعقاد نطفه است. در این زمینه, نظریات متفاوتی بیان شده است که شمار آنها به بیست مورد هم می رسد. بر انتخاب هر یک از این نظرات, آثار فراوان تیوری و عملی بار می شود. مسیله اساسی این است: تا زمانی که نقطه آغازین اهلیت شناسایی نشود, صحبت از حق و تکلیف بیهوده خواهد بود؛ افزون بر آن, شناسایی اهلیت استیفای جنین نیز ضروری است. هرچند در این موضوع که تنها نماینده قانونی جنین می تواند حقوق وی را استیفا کند, تردیدی نیست, مواردی وجود دارد که به وضوح معلوم نیست اولیای وی چه کسانی اند. در این نوشتار, پس از مطالعه فقهی حقوقی اهلیت جنین در نظام ایران با رویکردی به نظام حقوقی ایالات متحده آمریکا, روشن می شود درخصوص اهلیت تمتع جنین, نظریه ولوج روح قابل دفاع بوده و درخصوص اهلیت استیفای جنین و اثبات نسب, با عنایت به پیشرفت های پزشکی, لازم است ضمن گسترش ادله اثبات نسب, مقررات فعلی بازنگری و قواعد مناسب وضع گردد.

کلید واژه ها

مواد مرتبط

ماده 957 قانون مدنی