نظریه شماره 7/1400/249 مورخ 1400/05/17 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره حدود رسیدگی دادگاه تجدیدنظر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1400/249|شماره پرونده=1400-168-249 ک|تاریخ نظریه=1400/05/17}} '''استعلام''': مطابق ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری در صورت ضرورت به تشخیص رئیس قوه قضاییه در حوزه بخش، دادگاه عمومی بخش تشکیل می شود. این دادگاه به تمامی...» ایجاد کرد)
 
(افزدون رویه قضایی، لینک، جستارهای وابسته)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1400/249|شماره پرونده=1400-168-249  ک|تاریخ نظریه=1400/05/17}}
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1400/249|شماره پرونده=1400-168-249  ک|تاریخ نظریه=1400/05/17|موضوع نظریه=[[حقوق کیفری]]|محور نظریه=[[آیین دادرسی کیفری]]}}


'''استعلام''': مطابق ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری در صورت ضرورت به تشخیص رئیس قوه قضاییه در حوزه بخش، دادگاه عمومی بخش تشکیل می شود. این دادگاه به تمامی جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری دو رسیدگی می کند... . پرونده در خصوص تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها نزد دادگاه تجدیدنظر مطرح و دادگاه بخش شخص الف را به جرم تغییر کاربری محکوم کرده است. گزارش اولیه اداره جهاد کشاورزی علیه شخص ب بوده لیکن دادگاه بدوی شخص الف را محکوم کرده و در خصوص شخص ب هیچ تصمیمی اخذ نکرده است. دادگاه تجدیدنظر با تعیین وقت رسیدگی و دعوت از اشخاص الف و ب نهایتا به لحاظ عدم توجه اتهام به شخص الف ، وی را تبرئه می کند در این فرض با وجود این که اتهام متوجه شخص ب است و نزد دادگاه تجدیدنظر نیز حاضر می باشد، آیا امکان تفهیم اتهام تغییر کاربری و محکومیت وی از ناحیه دادگاه تجدیدنظر وجود دارد یا این که می بایست پرونده مجدد با طرح ادعا توسط جهاد علیه وی مطرح شود و دادگاه بدوی اخذ تصمیم کند؟
'''چکیده نظریه شماره 7/1400/249 مورخ 1400/05/17 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره حدود رسیدگی دادگاه تجدیدنظر:''' [[دادگاه تجدیدنظر]] باید در محدوده [[تجدیدنظر خواهی|تجدیدنظرخواهی]] اتخاذ تصمیم نماید درخصوص [[برائت]] [[متهم]] و [[تفهیم اتهام]] به [[طرف مقابل دعوا]] [[موجب قانونی]] برای این عمل وجود ندارد.
 
== استعلام ==
مطابق [[ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری]] در صورت ضرورت به تشخیص [[رئیس قوه قضاییه]] در [[حوزه بخش]]، [[دادگاه عمومی بخش]] تشکیل می شود. این دادگاه به تمامی جرایم در [[صلاحیت]] [[دادگاه کیفری دو]] رسیدگی می کند... . پرونده در خصوص [[تغییر کاربری اراضی زراعی]] و باغ ها نزد دادگاه تجدیدنظر مطرح و دادگاه بخش شخص الف را به جرم تغییر کاربری محکوم کرده است. گزارش اولیه [[اداره جهاد کشاورزی]] علیه شخص ب بوده لیکن [[دادگاه بدوی]] شخص الف را محکوم کرده و در خصوص شخص ب هیچ تصمیمی اخذ نکرده است. دادگاه تجدیدنظر با تعیین وقت رسیدگی و دعوت از اشخاص الف و ب نهایتا به لحاظ عدم توجه اتهام به شخص الف ، وی را [[تبرئه]] می کند در این [[فرض]] با وجود این که [[اتهام]] متوجه شخص ب است و نزد دادگاه تجدیدنظر نیز [[حاضر]] می باشد، آیا امکان تفهیم اتهام تغییر کاربری و [[محکومیت]] وی از ناحیه دادگاه تجدیدنظر وجود دارد یا این که می بایست پرونده مجدد با [[طرح ادعا]] توسط جهاد علیه وی مطرح شود و دادگاه بدوی اخذ تصمیم کند؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
در فرض سؤال، صرف وجود نام شخص ب در گزارش جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر کاربری غیرمجاز، موجب قانونی برای دعوت از وی در مرحله تجدید نظر نبوده و مفروض آن است که دادگاه تجدید نظر بدون رسیدگی و استماع دفاعیات متهم به طور قانونی، موجبی برای اظهار نظر مبنی بر توجه اتهام به وی نداشته و صرفا باید در حدود تجدید نظرخواهی به عمل آمده رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند.
در فرض سؤال، صرف وجود نام شخص ب در گزارش جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر کاربری غیرمجاز، موجب قانونی برای دعوت از وی در مرحله تجدید نظر نبوده و مفروض آن است که دادگاه تجدید نظر بدون رسیدگی و [[استماع دعوا|استماع]] [[دفاعیات]] متهم به طور قانونی، موجبی برای [[اظهار نظر]] مبنی بر توجه اتهام به وی نداشته و صرفا باید در حدود تجدید نظرخواهی به عمل آمده رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند.
 
== مواد مرتبط ==
 
* [[ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری]]
 
== جستارهای وابسته ==
 
* [[دادگاه تجدیدنظر]]
* [[دادگاه بدوی]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۰]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۰]]

نسخهٔ ‏۳ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۳

نظریه مشورتی 7/1400/249
شماره نظریه۷/۱۴۰۰/۲۴۹
شماره پرونده۱۴۰۰-۱۶۸-۲۴۹ ک
تاریخ نظریه۱۴۰۰/۰۵/۱۷
موضوع نظریهحقوق کیفری
محور نظریهآیین دادرسی کیفری

چکیده نظریه شماره 7/1400/249 مورخ 1400/05/17 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره حدود رسیدگی دادگاه تجدیدنظر: دادگاه تجدیدنظر باید در محدوده تجدیدنظرخواهی اتخاذ تصمیم نماید درخصوص برائت متهم و تفهیم اتهام به طرف مقابل دعوا موجب قانونی برای این عمل وجود ندارد.

استعلام

مطابق ماده ۲۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری در صورت ضرورت به تشخیص رئیس قوه قضاییه در حوزه بخش، دادگاه عمومی بخش تشکیل می شود. این دادگاه به تمامی جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری دو رسیدگی می کند... . پرونده در خصوص تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها نزد دادگاه تجدیدنظر مطرح و دادگاه بخش شخص الف را به جرم تغییر کاربری محکوم کرده است. گزارش اولیه اداره جهاد کشاورزی علیه شخص ب بوده لیکن دادگاه بدوی شخص الف را محکوم کرده و در خصوص شخص ب هیچ تصمیمی اخذ نکرده است. دادگاه تجدیدنظر با تعیین وقت رسیدگی و دعوت از اشخاص الف و ب نهایتا به لحاظ عدم توجه اتهام به شخص الف ، وی را تبرئه می کند در این فرض با وجود این که اتهام متوجه شخص ب است و نزد دادگاه تجدیدنظر نیز حاضر می باشد، آیا امکان تفهیم اتهام تغییر کاربری و محکومیت وی از ناحیه دادگاه تجدیدنظر وجود دارد یا این که می بایست پرونده مجدد با طرح ادعا توسط جهاد علیه وی مطرح شود و دادگاه بدوی اخذ تصمیم کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

در فرض سؤال، صرف وجود نام شخص ب در گزارش جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر کاربری غیرمجاز، موجب قانونی برای دعوت از وی در مرحله تجدید نظر نبوده و مفروض آن است که دادگاه تجدید نظر بدون رسیدگی و استماع دفاعیات متهم به طور قانونی، موجبی برای اظهار نظر مبنی بر توجه اتهام به وی نداشته و صرفا باید در حدود تجدید نظرخواهی به عمل آمده رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته