بازاندیشی رابطه انصاف و حقوق: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بازاندیشی رابطه انصاف و حقوق''' نام مقاله ای از اعظم امینی بوده که در شماره شانزدهم دوره پنجم (پاییز 1395) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == انصاف ازجمله مفاهیمی است که در همه فرهنگها و در عرصه دانشهاي مختلف به...» ایجاد کرد)
 
(+ 12 categories using HotCat)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده ۲۲۰ قانون مدنی|ماده 220 قانون مدنی]]
* [[ماده ۲۲۰ قانون مدنی|ماده 220 قانون مدنی]]
* [[ماده 1135 قانون مدنی فرانسه]]
* [[ماده 1135 قانون مدنی فرانسه]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1395]]
[[رده:مقالات شماره شانزدهم دوره پنجم فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات اعظم امینی]]
[[رده:انصاف]]
[[رده:نظام های حقوقی]]
[[رده:فرهنگ]]
[[رده:اخلاق]]
[[رده:حقوق اسلامی]]
[[رده:عدالت]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۲۶

بازاندیشی رابطه انصاف و حقوق نام مقاله ای از اعظم امینی بوده که در شماره شانزدهم دوره پنجم (پاییز 1395) فصلنامه علمی پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

انصاف ازجمله مفاهیمی است که در همه فرهنگها و در عرصه دانشهاي مختلف بهویژه اخلاق و حقوق از دیرباز مطرح بوده است. تبیین مفهوم انصاف از منظر نظامهاي حقوقی و اندیشمندان مکاتب مختلف، عناصر مشترکی را عرضه میدارند تا بتوان ضمن حفظ پویایی مفهوم انصاف و کارکردهاي متنوع آن در عرصه حقوق، هسته اصلی و محوري انصاف را بهطور دقیقتر شناسایی کرد و کارکردهاي متناسب با ظرفیت انصاف در جهت تحقق جامعه انسانی تر را مورد توجه نظري و عملی قرار داد. تحول معنایی انصاف از گذشته هاي بسیار دور تاریخ بشري تا عصر حاضر، بررسی مفهوم انصاف در حقوق اسلامی، معرفی برجسته ترین مطالعات حقوقدانان در سطح جهان راجع به انصاف و ارزیابی نظراتی که در تأیید یا رد به کارگیري انصاف در حقوق مطرح شده است، ازجمله محورهاي اصلی مقاله حاضر است. بر اساس محورهاي مذکور، نتایج علمی مشخصی در حیطه بازشناسی رابطه انصاف و حقوق ارائه شده است.

کلیدواژه ها

  • انصاف
  • نظامهاي حقوقی
  • کارکردهاي انصاف
  • انصاف و عدالت
  • انصاف و قانون

مواد مرتبط