نظریه شماره 7/1402/40 مورخ 1402/02/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پرداخت هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظرتوسط تجدیدنظرخوانده: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/40|شماره پرونده=1402-127-40ح|تاریخ نظریه=1402/02/30}} '''استعلام''': چنانچه تجدید نظر خوانده تمایل داشته باشد جهت جلوگیری از اطاله دادرسی تبرعا هزینه دادرسی تجدید نظرخواهی را به سود تجدید نظرخواه پرداخت کند، آی...» ایجاد کرد)
 
(نگارش چکیده، ایجاد لینک های درون ویکی)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/40|شماره پرونده=1402-127-40ح|تاریخ نظریه=1402/02/30}}
'''چکیده نظریه شماره 7/1402/40 مورخ 1402/02/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پرداخت هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظرتوسط تجدیدنظرخوانده''': پرداخت هزینه دادرسی قائم به شخص نیست و در صورت ابراز تمایل خوانده جهت پرداخت آن با هدف تسریع در رسیدگی، اجابت این درخواست منوط به قبول طرف مقابل نمی باشد؛ لذا در فرض سؤال ذی نفع می تواند با پرداخت هزینه دادرسی، مانع رسیدگی را برطرف کند.


'''استعلام''': چنانچه تجدید نظر خوانده تمایل داشته باشد جهت جلوگیری از اطاله دادرسی تبرعا هزینه دادرسی تجدید نظرخواهی را به سود تجدید نظرخواه پرداخت کند، آیا دادگاه می تواند از وی بپذیرد و یا آنکه هزینه دادرسی باید توسط خود تجدید نظرخواه پرداخت شود و یا به اعسار وی رسیدگی شود؟ حکم این موضوع، در مرحله بدوی چیست و آیا تفاوتی در آثار دارد؟ (مانند دعوای جلب و ورود ثالث)
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/40|شماره پرونده=1402-127-40ح|تاریخ نظریه=1402/02/30|موضوع نظریه=[[آیین دادرسی مدنی]]|محور نظریه=[[پرداخت هزینه دارسی مرحله تجدیدنظر]]}}
 
== استعلام ==
چنانچه تجدیدنظر خوانده تمایل داشته باشد جهت جلوگیری از [[اطاله دادرسی]] تبرعا [[هزینه دادرسی]] [[تجدید نظرخواهی]] را به سود تجدید نظرخواه پرداخت کند، آیا دادگاه می تواند از وی بپذیرد و یا آنکه هزینه دادرسی باید توسط خود تجدید نظرخواه پرداخت شود و یا به [[اعسار]] وی رسیدگی شود؟ حکم این موضوع، در مرحله بدوی چیست و آیا تفاوتی در آثار دارد؟ (مانند [[جلب ثالث|دعوای جلب]] و [[دعوای ورود ثالث|ورود ثالث]])


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
نظر به اینکه پرداخت هزینه دادرسی قائم به شخص نیست و در صورت ابراز تمایل خوانده جهت پرداخت آن با هدف تسریع در رسیدگی، اجابت این درخواست منوط به قبول طرف مقابل نمی باشد؛ لذا در فرض سؤال ذی نفع می تواند با پرداخت هزینه دادرسی، مانع رسیدگی را برطرف کند.
نظر به اینکه پرداخت هزینه دادرسی قائم به شخص نیست و در صورت ابراز تمایل [[خوانده]] جهت پرداخت آن با هدف تسریع در رسیدگی، اجابت این درخواست منوط به قبول طرف مقابل نمی باشد؛ لذا در فرض سؤال [[ذی نفع]] می تواند با پرداخت هزینه دادرسی، مانع رسیدگی را برطرف کند.
 
== جستارهای وابسته ==
 
* [[اعسار]]
* [[اطاله دادرسی]]
* [[هزینه دادرسی]]
* [[تجدید نظرخواهی]]
* [[جلب ثالث|دعوای جلب ثالث]]
* [[دعوای ورود ثالث]]
* [[ذی نفع]]
* [[خوانده]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۲]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۲]]

نسخهٔ ‏۲۵ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۱:۱۸

چکیده نظریه شماره 7/1402/40 مورخ 1402/02/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره پرداخت هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظرتوسط تجدیدنظرخوانده: پرداخت هزینه دادرسی قائم به شخص نیست و در صورت ابراز تمایل خوانده جهت پرداخت آن با هدف تسریع در رسیدگی، اجابت این درخواست منوط به قبول طرف مقابل نمی باشد؛ لذا در فرض سؤال ذی نفع می تواند با پرداخت هزینه دادرسی، مانع رسیدگی را برطرف کند.

نظریه مشورتی 7/1402/40
شماره نظریه۷/۱۴۰۲/۴۰
شماره پرونده۱۴۰۲-۱۲۷-۴۰ح
تاریخ نظریه۱۴۰۲/۰۲/۳۰
موضوع نظریهآیین دادرسی مدنی
محور نظریهپرداخت هزینه دارسی مرحله تجدیدنظر

استعلام

چنانچه تجدیدنظر خوانده تمایل داشته باشد جهت جلوگیری از اطاله دادرسی تبرعا هزینه دادرسی تجدید نظرخواهی را به سود تجدید نظرخواه پرداخت کند، آیا دادگاه می تواند از وی بپذیرد و یا آنکه هزینه دادرسی باید توسط خود تجدید نظرخواه پرداخت شود و یا به اعسار وی رسیدگی شود؟ حکم این موضوع، در مرحله بدوی چیست و آیا تفاوتی در آثار دارد؟ (مانند دعوای جلب و ورود ثالث)

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظر به اینکه پرداخت هزینه دادرسی قائم به شخص نیست و در صورت ابراز تمایل خوانده جهت پرداخت آن با هدف تسریع در رسیدگی، اجابت این درخواست منوط به قبول طرف مقابل نمی باشد؛ لذا در فرض سؤال ذی نفع می تواند با پرداخت هزینه دادرسی، مانع رسیدگی را برطرف کند.

جستارهای وابسته