بررسی تطبیقی ماهیت حقوقی ضمانت‌نامه‌های عندالمطالبه و اعتبارات اسنادی تضمینی در حقوق داخلی و حقوق تجارت بین‌الملل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی تطبیقی ماهیت حقوقی ضمانت‌نامه‌های عندالمطالبه و اعتبارات اسنادی تضمینی در حقوق داخلی و حقوق تجارت بین‌الملل''' نام مقاله ای از صادق عبدی و نرگس دیبایی بوده که در شماره دوم دوره اول (مهر 1399) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شد...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
 
خط ۳۰: خط ۳۰:
* [[ماده ۶۸۵ قانون مدنی|ماده 685 قانون مدنی]]
* [[ماده ۶۸۵ قانون مدنی|ماده 685 قانون مدنی]]
* [[ماده 6-1 مقررات بین المللی اعتبارات اسنادی ضمانتی]]
* [[ماده 6-1 مقررات بین المللی اعتبارات اسنادی ضمانتی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق فناوری های نوین]]
[[رده:مقالات شماره دوم دوره اول فصلنامه حقوق فناوری های نوین]]
[[رده:مقالات صادق عبدی]]
[[رده:مقالات نرگس دیبایی]]
[[رده:مقالات حقوق تجارت بین الملل]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:اسناد تجاری]]
[[رده:اعتبار اسنادی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۳۶

بررسی تطبیقی ماهیت حقوقی ضمانت‌نامه‌های عندالمطالبه و اعتبارات اسنادی تضمینی در حقوق داخلی و حقوق تجارت بین‌الملل نام مقاله ای از صادق عبدی و نرگس دیبایی بوده که در شماره دوم دوره اول (مهر 1399) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.

چکیده

اعتبارات اسنادی تضمینی از جمله ابزارهایی است که در دهه‌های اخیر اهمیت فراوانی در عرصۀ حقوق بانکی یافته است. با وجود این، در بسیاری از کشورها ازجمله ایران مورد استفاده قرار نگرفته و بالطبع نقش و جایگاه آن مبهم است. لیکن با توجه به اهمیت روزافزون و مزایایی که با بهره‌گیری از این سند نصیب بازرگانان می‌شود، ناگزیر به شناخت جایگاه دقیق آن خواهیم بود. در تحقیق حاضر، ضمن بررسی و شناسایی ویژگی‌های منحصربه‌فرد اعتبارنامه‌های تضمینی، به مقایسۀ آن با نهادی مشابه به نام ضمانت‌نامه‌های عندالمطالبه پرداخته می‌شود. با توجه به کارکرد مشابه این دو سند در تضمین ریسک معاملات، لازم است مرز دقیق میان این دو به‌درستی بررسی و اصول حاکم بر آن‌ها و ماهیت حقوقی این اسناد در حقوق داخلی و بین‌المللی به‌درستی تبیین شود. به‌نظر می‌رسد اعتبارنامۀ تضمینی بسیاری از مزایای مربوط به ضمانت‌نامۀ عندالمطالبه را داراست و حتی در برخی موارد از آن کاراتر است و پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اجرای این مقررات را به بانک‌های سطح کشور ابلاغ و آن را اجرایی کند. گفتنی است این مقاله به شیوۀ توصیفی ـ تحلیلی به رشتۀ تحریر در آمده است.

کلیدواژه ها

  • اعتبارات اسنادی تضمینی
  • ضمانت‌نامه‌های عندالمطالبه
  • اعتبارات اسنادی تجاری
  • تجارت بین‌الملل
  • اتاق بازرگانی بین‌المللی

مواد مرتبط