حقوق بشر انسان‌های دوگانه درجمهوری اسلامی‌ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حقوق بشر انسان‌های دوگانه درجمهوری اسلامی‌ایران''' نام مقاله ای از مهدی عباسی سرمدی و سید رضا هاشمی بوده که در دوره ششم شماره بیست و یکم (زمستان 1392) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == انسان های دوگانه یا ترنس سکش...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:


== چکیده ==
== چکیده ==
انسان های دوگانه یا ترنس سکشوال ها، گروهی خاص از افراد بشری هستند که دارای [[اختلال جنسی|اختلال]] در [[هویت]] جنسیتی هستند. به عبارتی دیگرجسم این افراد به زندانی برای روان آن ها تبدیل گردیده و انسان های دوگانه همواره درتلاش برای انجام عمل [[تغییر جنسیت]] هستند تا جسم و روان خود را با یکدیگر منطبق نموده و به آرامش برسند. ممکن است این افراد حتی فاقد هرگونه اختلالی در جنس باشند. در اسلام دیدگاه های مختلفی پیرامون عمل تغییر جنسیت وجود دارد. اما در ایران و در اواسط دهه 60 خورشیدی بر اساس فتوای ایت الله روح الله موسوی خمینی، تغییر جنسیت این افراد مجاز شمرده شده و هم اکنون در ایران ودرمراکز مربوطه و پس انجام مراحل شناسایی و یا مراجعه، روان درمانی، روانپزشکی و آماده سازی، عمل تغییر جنسیت انجام می شود. [[جمهوری اسلامی]] ایران حتی برای تحقق این امر تسهیلات قابل قبولی را به افراد واجد شرایط ارایه می دهد. کشورهای مختلف جهان رفتارهای متعددی نسبت به این پدیده از خود بروز می دهند. برخی [[قانون|قوانین]] مشخص ومدونی داشته و برخی دیگر براساس [[عرف]] با این مقوله برخورد می نمایند. در جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه قانون مشخص و مدونی برای این افراد وجود ندارد، اما منابع [[فقه]] امامیه کاملا این افراد را با نام خنثای روانی مورد شناسایی قرارداده است. موضوع حقوق بشری این گروه در سطح بین المللی نیز به جز اقدامات پراکنده برخی دولت ها و حقوق دانان مستقل [[حقوق بشر|حقوق بشری]] در دو دهه گذشته، تا کنون مورد توجه جدی دولت ها و سازمان های بین المللی نبوده است.
انسان های دوگانه یا ترنس سکشوال ها، گروهی خاص از افراد بشری هستند که دارای [[اختلال جنسی|اختلال]] در [[هویت]] جنسیتی هستند. به عبارتی دیگرجسم این افراد به زندانی برای روان آن ها تبدیل گردیده و انسان های دوگانه همواره درتلاش برای انجام عمل [[تغییر جنسیت]] هستند تا جسم و روان خود را با یکدیگر منطبق نموده و به آرامش برسند. ممکن است این افراد حتی فاقد هرگونه اختلالی در جنس باشند. در اسلام دیدگاه های مختلفی پیرامون عمل تغییر جنسیت وجود دارد. اما در ایران و در اواسط دهه 60 خورشیدی بر اساس فتوای ایت الله روح الله موسوی خمینی، تغییر جنسیت این افراد مجاز شمرده شده و هم اکنون در ایران ودرمراکز مربوطه و پس انجام مراحل شناسایی و یا مراجعه، روان درمانی، روانپزشکی و آماده سازی، عمل تغییر جنسیت انجام می شود. [[جمهوری اسلامی]] ایران حتی برای تحقق این امر تسهیلات قابل قبولی را به افراد واجد شرایط ارایه می دهد. کشورهای مختلف جهان رفتارهای متعددی نسبت به این پدیده از خود بروز می دهند . برخی [[قانون|قوانین]] مشخص ومدونی داشته و برخی دیگر براساس [[عرف]] با این مقوله برخورد می نمایند. در جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه قانون مشخص و مدونی برای این افراد وجود ندارد، اما منابع [[فقه]] امامیه کاملا این افراد را با نام خنثای روانی مورد شناسایی قرارداده است. موضوع حقوق بشری این گروه در سطح بین المللی نیز به جز اقدامات پراکنده برخی دولت ها و حقوق دانان مستقل [[حقوق بشر|حقوق بشری]] در دو دهه گذشته، تا کنون مورد توجه جدی دولت ها و سازمان های بین المللی نبوده است.


== کلیدواژه ها ==
== کلیدواژه ها ==
خط ۱۴: خط ۱۴:
== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==


* [[ماده ۲۱۵ قانون مدنی|ماده 215 قانون مدنی]]
* [[ماده 939 قانون مدنی]]
* [[ماده 939 قانون مدنی]]
* [[اصل ۱۶۷ قانون اساسی|اصل 167 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۶۷ قانون اساسی|اصل 167 قانون اساسی]]
* [[ماده 3 قانون ثبت احوال]]
* [[ماده 3 قانون ثبت احوال]]
* [[ماده 880 قانون مدنی]]
 
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1392]]
[[رده:مقالات دوره ششم شماره بیست و یکم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات مهدی عباسی سرمدی]]
[[رده:مقالات سید رضا هاشمی]]
[[رده:تغییر جنسیت]]
[[رده:حقوق بشر]]
[[رده:اسلام]]
[[رده:فقه]]
[[رده:انسان دوگانه]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۰۱

حقوق بشر انسان‌های دوگانه درجمهوری اسلامی‌ایران نام مقاله ای از مهدی عباسی سرمدی و سید رضا هاشمی بوده که در دوره ششم شماره بیست و یکم (زمستان 1392) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

انسان های دوگانه یا ترنس سکشوال ها، گروهی خاص از افراد بشری هستند که دارای اختلال در هویت جنسیتی هستند. به عبارتی دیگرجسم این افراد به زندانی برای روان آن ها تبدیل گردیده و انسان های دوگانه همواره درتلاش برای انجام عمل تغییر جنسیت هستند تا جسم و روان خود را با یکدیگر منطبق نموده و به آرامش برسند. ممکن است این افراد حتی فاقد هرگونه اختلالی در جنس باشند. در اسلام دیدگاه های مختلفی پیرامون عمل تغییر جنسیت وجود دارد. اما در ایران و در اواسط دهه 60 خورشیدی بر اساس فتوای ایت الله روح الله موسوی خمینی، تغییر جنسیت این افراد مجاز شمرده شده و هم اکنون در ایران ودرمراکز مربوطه و پس انجام مراحل شناسایی و یا مراجعه، روان درمانی، روانپزشکی و آماده سازی، عمل تغییر جنسیت انجام می شود. جمهوری اسلامی ایران حتی برای تحقق این امر تسهیلات قابل قبولی را به افراد واجد شرایط ارایه می دهد. کشورهای مختلف جهان رفتارهای متعددی نسبت به این پدیده از خود بروز می دهند . برخی قوانین مشخص ومدونی داشته و برخی دیگر براساس عرف با این مقوله برخورد می نمایند. در جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه قانون مشخص و مدونی برای این افراد وجود ندارد، اما منابع فقه امامیه کاملا این افراد را با نام خنثای روانی مورد شناسایی قرارداده است. موضوع حقوق بشری این گروه در سطح بین المللی نیز به جز اقدامات پراکنده برخی دولت ها و حقوق دانان مستقل حقوق بشری در دو دهه گذشته، تا کنون مورد توجه جدی دولت ها و سازمان های بین المللی نبوده است.

کلیدواژه ها

  • اسلام
  • حقوق بشر
  • تغییر جنسیت
  • انسان‌های دوگانه
  • ایران

مواد مرتبط