تقابل حق دعوت به مداخله، حق تعیین سرنوشت مردم، دموکراسی، جنگ داخلی، مشروعیت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تقابل حق دعوت به مداخله، حق تعیین سرنوشت مردم، دموکراسی، جنگ داخلی، مشروعیت''' نام مقاله ای از رضا نصیری لاریمی بوده که در دوره هفتم شماره بیست و پنجم (زمستان 1393) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == موضوع دعوت به مدا...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده 3 قطعنامه اصل عدم مداخله در حقوق بین الملل]]
* [[ماده 3 قطعنامه اصل عدم مداخله در حقوق بین الملل]]
* [[ماده 1 مشترک میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی]]
* [[ماده 1 مشترک میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1393]]
[[رده:مقالات دوره هفتم شماره بیست و پنجم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات رضا نصیری لاریمی]]
[[رده:دموکراسی]]
[[رده:مشروعیت]]
[[رده:حق تعیین سرنوشت]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۷

تقابل حق دعوت به مداخله، حق تعیین سرنوشت مردم، دموکراسی، جنگ داخلی، مشروعیت نام مقاله ای از رضا نصیری لاریمی بوده که در دوره هفتم شماره بیست و پنجم (زمستان 1393) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

موضوع دعوت به مداخله و ارتباط آن با حق تعیین سرنوشت مردم از جمله موضوعات بحث برانگیز در حقوق بین الملل معاصر است. جنگ‌های داخلی اخیر در خاورمیانه و برخی کشورهای شمال آفریقا نیز بر اهمیت این موضوع افزوده است.با توجه به این که برخی اسناد بین المللی، آرایی از دیوان بین المللی دادگستری و رویه ی اکثر دولتها، مداخله نظامی ‌دولتهای ثالث، جهت حمایت از دولت حاکم، که در حال نبرد با شورشیان است را به رسمیت شناخته اند، اما نمیتوان ارتباط چنین مداخلاتی را با جنبه داخلی حق تعیین سرنوشت مردم و حقی که مردم یک جامعه برای مشارکت و تاثیرگذاری در امور حاکمیتی دارند نادیده انگاشت؛ حقی که به موجب آن اراده مردم را به سمت و سوی دموکراسی و حاکمیت قانون در جامعه بین المللی سوق می‌دهد. از آن جایی که در سایه مداخلی خارجی ممکن است به اعتبار این حق خدشه وارد شود، لذا به همان نسبت که این مداخلات مشروع و قانونی جلوه‌گر شود، ضمن مشروعیت بخشیدن به چنین مداخلاتی، در تطابق بیشتر با حق تعیین سرنوشت مردم خواهد بود. لذا در این مقاله نگارنده به دنبال به تصویر کشاندن تقابل حق دعوت به مداخله دولت حاکم از یک سو و جنبه داخلی حق تعیین سرنوشت مردم از سوی دیگر، تاثیرات متقابل آن با یکدیگر، شناسایی تعارضات احتمالی و تعیین قواعد حقوقی حاکم بر آن است.

کلیدواژه ها

  • دموکراسی
  • مشروعیت
  • دعوت به مداخله
  • حق تعیین سرنوشت مردم
  • جنگ داخلی

مواد مرتبط