علل و عوامل ارتکاب جرم منازعه و راه های پیشگیری از آن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''علل و عوامل ارتکاب جرم منازعه و راه های پیشگیری از آن''' نام مقاله ای از حسنعلی موذن زادگان و سمیه نوروزی بوده که در دوره دهم شماره سی و پنجم (بهار 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == نزاع دسته جمعی یکی از پدیده...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۲۳: خط ۲۳:
* [[اصل 156 قانون اساسی]]
* [[اصل 156 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۵۷ قانون اساسی|اصل 157 قانون اساسی]]
* [[اصل ۱۵۷ قانون اساسی|اصل 157 قانون اساسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره دهم شماره سی و پنجم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات حسنعلی مؤذن‌زادگان]]
[[رده:مقالات سمیه نوروزی]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:جرم منازعه]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۴۴

علل و عوامل ارتکاب جرم منازعه و راه های پیشگیری از آن نام مقاله ای از حسنعلی موذن زادگان و سمیه نوروزی بوده که در دوره دهم شماره سی و پنجم (بهار 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

نزاع دسته جمعی یکی از پدیده های مجرمانه شایع در جوامع از گذشته تا به حال محسوب می شود. این جرم، از جمله جرایم علیه تمامیت جسمانی اشخاص است که حقوق ایران در ماده 615 قانون مجازات اسلامی(بخش تعزیرات)، پیش بینی کرده است. در بررسی علل و عوامل ارتکاب جرم مزبور، از حیث فردی و اجتماعی، از تحقیقات میدانی انجام گرفته در این زمینه استفاده شده است. به علاوه پس از تحلیل علل و عوامل فردی و اجتماعی، بروز نزاع دسته جمعی با استفاده از تحقیقات میدانی مزبور، طرق پیشگیری از وقوع این جرم، اعم از پیشگیری اجتماعی و کیفری مطرح گردیده است. از جمله علل و عوامل ارتکاب جرم منازعه از حیث علل و عوامل فردی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته، تأثیر جنسیت و سن است و از حیث اجتماعی مهاجرت، فقر، بیکاری و تضاد فرهنگی به عنوان متغیرهای ثابت شده در تحقیق می باشد. در زمینه راه کارهای پیشگیری اجتماعی از جرم، ابزارها و روش هایی همچون ایجاد هماهنگی و یکپارچگی فرهنگی و رواج سنت میانجی گری از یک سو و تجدیدنظر در مجازات های مقرر قانونی مذکور در ماده 615 قانون مجازات اسلامی، از حیث ایجاد خصلت بازدارندگی از سویی دیگر، در سیاست جنایی ایران ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

  • سیاست جنایی
  • منازعه
  • عوامل نامساعد اجتماعی
  • عوامل نامساعد فردی
  • پیشگیری کیفری
  • پیشگیری اجتماعی
  • سیاست کیفری

مواد مرتبط