تحلیل جرمشناختی کارکردهای جرایم مانع در حقوق شهروند مدار و حقوق امنیت محور با تأکید بر حقوق کیفری ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیل جرم شناختی کارکردهای جرایم مانع در حقوق شهروند مدار و حقوق امنیت محور با تأکید بر حقوق کیفری''' ایران نام مقاله ای از راضیه همراهی و محمد قنبری و جلال جعفری بوده که در دوره دهم شماره سی و هشتم (زمستان 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|ماده 612 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|ماده 612 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|ماده 639 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۶۳۹ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)|ماده 639 قانون مجازات اسلامی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره دهم شماره سی و هشتم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات راضیه همراهی]]
[[رده:مقالات محمد قنبری]]
[[رده:مقالات جلال جعفری]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۰۹

تحلیل جرم شناختی کارکردهای جرایم مانع در حقوق شهروند مدار و حقوق امنیت محور با تأکید بر حقوق کیفری ایران نام مقاله ای از راضیه همراهی و محمد قنبری و جلال جعفری بوده که در دوره دهم شماره سی و هشتم (زمستان 1396) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

جرایم مانع یا خطر‌آفرین گونه‌ای از جرایم است که فی نفسه قبح اجتماعی ندارد ولی استمرار آن ، فرد در معرض جرایم کلان قرار می‌دهد . انحراف انگاری در قالب جرایم فرعی در راستای تحقق هدف باز‌دارندگی از بزه بزرگ‌تر یک تدبیر سیاست جنایی است اگر چه در برخی موارد می‌تواند مفید و مؤثر باشد امّا نتیجه‌ای جز تورم کیفری ، تحمیل هزینه‌های سنگین بر جامعه وانگ زنی بر مجرم و ... را ندارد . چالش وارد بر این بحث آن است علیرغم آنکه انحرافات با مکانیزم های غیر‌کیفری و پاسخ-های جامعوی قابلیت کنترل دارند چرا قانونگذار توسل به مکانیزم‌های کیفری را بر ساز و کارهای غیر کیفری برای مقابله با انحرافات و اعمال مقدماتی مقدم می شمارد ؟ در نهایت به دنبال پاسخ به این سؤال هستیم آیا تنها کارکرد جرایم مانع پیشگیری است یا جرم انگاری انحرافات حرکتی به سمت امنیت محوری در عدالت کیفری است . در پرتو این مباحث به تحلیل حقوق کیفری ایران می پردازیم .

کلیدواژه ها

  • پیشگیری
  • انحراف
  • جرم مانع
  • حقوق جزای متعارف
  • امنیت گرا

مواد مرتبط