نظریه شماره 1172/95/7 مورخ 1395/05/19 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نظریه شماره 1172/95/7 مورخ 1395/05/19 اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام : نظر به اینکه برخی دادگاههای تجدید نظر با این استدلال که به صراحت ماده 7 قانون آیین دادرسی مدنی به ماهیت هیچ دعوایی قبل از رسیدگی در مرحله بدوی رسیدگی نمی گردد و مطابق ماده 349 ه...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''نظریه شماره  1172/95/7 مورخ 1395/05/19 اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام :
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=1172/95/7|شماره پرونده=751-1/127-95|تاریخ نظریه=1395/05/19}}


نظر به اینکه برخی دادگاههای تجدید نظر با این استدلال که به صراحت ماده 7 قانون آیین دادرسی مدنی به ماهیت هیچ دعوایی قبل از رسیدگی در مرحله بدوی رسیدگی نمی گردد و مطابق ماده 349 همان قانون مرجع تجدید نظر فقط به آنچه که در مرحله بدوی صدور حکم قرار گرفته رسیدگی می کند نسبت به دعوای جلب ثالث مطرح شده در مرحله تجدید نظر قرار عدم استماع دعوا بدون رسیدگی صادر می نمایند آیا تصمیم اتخاذ شده صحیح می باشد یا خیر؟
'''استعلام''': نظر به اینکه برخی دادگاههای تجدید نظر با این استدلال که به صراحت [[ماده ۷ قانون آیین دادرسی مدنی]] به ماهیت هیچ دعوایی قبل از رسیدگی در مرحله بدوی رسیدگی نمی گردد و مطابق [[ماده ۳۴۹ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده ۳۴۹]] همان قانون مرجع تجدید نظر فقط به آنچه که در مرحله بدوی صدور حکم قرار گرفته رسیدگی می کند نسبت به دعوای جلب ثالث مطرح شده در مرحله تجدید نظر قرار عدم استماع دعوا بدون رسیدگی صادر می نمایند آیا تصمیم اتخاذ شده صحیح می باشد یا خیر؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
اولا تقدیم دادخواست جلب ثالث در دادگاه تجدیدنظر، به این منظور است که به این دادخواست در همان دادگاه تجدیدنظر رسیدگی شود نه این که به دادگاه تجدیدنظر تقدیم شود تا متعاقبا در دادگاه بدوی به آن رسیدگی شود.


اولاً تقدیم دادخواست جلب ثالث در دادگاه تجدیدنظر، به این منظور است که به این دادخواست در همان دادگاه تجدیدنظر رسیدگی شود نه این که به دادگاه تجدیدنظر تقدیم شود تا متعاقباً در دادگاه بدوی به آن رسیدگی شود. ثانیاً- مقررات ماده 7 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ، مانع از رسیدگی به دعوای جلب ثالث طبق ذیل ماده 135 این قانون در مرحله تجدیدنظر نیست. همان طور که ذیل ماده 130 این قانون نیز دعوی وارد ثالث در مرحله تجدیدنظر پیش¬بینی شده است. در حقیقت احکام مقرر در ذیل مواد130و135 قانون یادشده از مصادیق استثناء مذکور در ذیل ماده 7 همان قانون است.
ثانیا- مقررات [[ماده ۷ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده ۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی]] ، مانع از رسیدگی به دعوای جلب ثالث طبق ذیل [[ماده ۱۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده ۱۳۵]] این قانون در مرحله تجدیدنظر نیست. همان طور که ذیل [[ماده ۱۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده ۱۳۰]] این قانون نیز دعوی وارد ثالث در مرحله تجدیدنظر پیش بینی شده است. در حقیقت احکام مقرر در ذیل مواد[[ماده ۱۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی|۱۳۰]]<nowiki/>و[[ماده ۱۳۵ قانون آیین دادرسی مدنی|۱۳۵]] قانون یادشده از مصادیق استثناء مذکور در ذیل [[ماده ۷ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده ۷]] همان قانون است.


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۵]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۵]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۰۶

نظریه مشورتی 1172/95/7
شماره نظریه۱۱۷۲/۹۵/۷
شماره پرونده۷۵۱-۱/۱۲۷-۹۵
تاریخ نظریه۱۳۹۵/۰۵/۱۹

استعلام: نظر به اینکه برخی دادگاههای تجدید نظر با این استدلال که به صراحت ماده ۷ قانون آیین دادرسی مدنی به ماهیت هیچ دعوایی قبل از رسیدگی در مرحله بدوی رسیدگی نمی گردد و مطابق ماده ۳۴۹ همان قانون مرجع تجدید نظر فقط به آنچه که در مرحله بدوی صدور حکم قرار گرفته رسیدگی می کند نسبت به دعوای جلب ثالث مطرح شده در مرحله تجدید نظر قرار عدم استماع دعوا بدون رسیدگی صادر می نمایند آیا تصمیم اتخاذ شده صحیح می باشد یا خیر؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

اولا تقدیم دادخواست جلب ثالث در دادگاه تجدیدنظر، به این منظور است که به این دادخواست در همان دادگاه تجدیدنظر رسیدگی شود نه این که به دادگاه تجدیدنظر تقدیم شود تا متعاقبا در دادگاه بدوی به آن رسیدگی شود.

ثانیا- مقررات ماده ۷ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی ، مانع از رسیدگی به دعوای جلب ثالث طبق ذیل ماده ۱۳۵ این قانون در مرحله تجدیدنظر نیست. همان طور که ذیل ماده ۱۳۰ این قانون نیز دعوی وارد ثالث در مرحله تجدیدنظر پیش بینی شده است. در حقیقت احکام مقرر در ذیل مواد۱۳۰و۱۳۵ قانون یادشده از مصادیق استثناء مذکور در ذیل ماده ۷ همان قانون است.