حمایت از "حق مادری" درنظام تأمین اجتماعی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حمایت از "حق مادری" درنظام تأمین اجتماعی''' نام مقاله ای است از احمد رضوانی مفرد و شهرام زرنشان که در شماره دو دوره چهل و شش (تیر 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == یکی از حقوق زنان، حق داشتن فرزند و مادر...» ایجاد کرد)
 
 
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده 22 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 22 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت]]
* [[قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1395]]
[[رده:مقالات احمد رضوانی مفرد]]
[[رده:مقالات شهرام زرنشان]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۱۱

حمایت از "حق مادری" درنظام تأمین اجتماعی نام مقاله ای است از احمد رضوانی مفرد و شهرام زرنشان که در شماره دو دوره چهل و شش (تیر 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

یکی از حقوق زنان، حق داشتن فرزند و مادری است. دین مبین اسلام ضمن تأکید بر تحکیم بنیاد خانواده، با توجه به نقش مادران در تکوین و تربیت فرزندان، توجه مضاعفی را به حقوق و مسئولیت‌های مادران معطوف کرده است. در اسناد مهم حقوق بشری نیز از حق مادری و زمینه‌های حمایت از آن یاد شده است. در نظام حقوقی داخلی ایران با توجه به مبانی دینی و اسناد فراملی، قوانین و مقررات ویژه‌‌ای در راستای حمایت از مادران وضع شده است. موضوع این نوشتار حمایت‌های ویژه‌ای است که در قالب تعهدات سازمان تأمین اجتماعی به‌صورت خدمات درمانی و مزایای نقدی به مادران مشمول قانون تأمین اجتماعی اختصاص یافته است. به موجب نتیجۀ این پژوهش رویۀ فعلی سازمان تأمین اجتماعی در اجرای مادۀ 67 با ظاهر قانون سازگاری ندارد. در رویۀ فعلی کمک‌های موضوع مادۀ 67 صرفاً به مادران شاغل و در قالب مرخصی زایمان اعطا می‌شود. درحالی‌که حسب ظاهر قانون می‌بایست این کمک‌ها به مادرانی که همسر بیمه‌شدۀ مرد هستند نیز تعلق گیرد

کلیدواژه ها

  • شیر
  • کمک زایمان
  • کمک بارداری
  • مادر

مواد مرتبط