داوری چندجانبه در اختلافات درون‌شرکتی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''داوری چندجانبه در اختلافات درون شرکتی''' نام مقاله ای از [[محمد رستمی]] و [[بهرام تقی پور]] بوده که در شماره بیست و یکم (مرداد 1401) [[نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی|دانشنامه حقوق اقتصادی]] منتشر شده است.
'''داوری چندجانبه در اختلافات درون‌شرکتی''' نام مقاله ای از [[محمد رستمی]] و [[بهرام تقی پور]] بوده که در شماره بیست و یکم (مرداد 1401) [[نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی|دانشنامه حقوق اقتصادی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۲۸: خط ۲۸:
* [[ماده 33 قانون داوری تجاری بین المللی]]
* [[ماده 33 قانون داوری تجاری بین المللی]]
* [[ماده 959 قانون مدنی]]
* [[ماده 959 قانون مدنی]]
* [[ماده 121 پیش نویس لایحه جدید قانون تجارت]]
* [[ماده 121 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت]]
 
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات شماره بیست و یکم نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات محمد رستمی]]
[[رده:مقالات بهرام تقی پور]]
[[رده:ادغام داوری]]
[[رده:سهامداران]]
[[رده:تعیین داوران]]
[[رده:ورود ثالث]]
[[رده:اصول آیین دادرسی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۱۶

داوری چندجانبه در اختلافات درون‌شرکتی نام مقاله ای از محمد رستمی و بهرام تقی پور بوده که در شماره بیست و یکم (مرداد 1401) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

در عصر کنونی، ظهور انواع متعدد شرکت‌های تجاری و گسترش فعالیت آنها، زمینه‌ساز طرح مسایل حقوقی جدید در مورد این اشخاص شده است. از جمله‌ی این مسایل، استفاده از نهاد داوری در اختلافات داخلی شرکت‌ها می‌باشد. با وجود آنکه داوری در اختلافات درون‌شرکتی، در نظام حقوقی بیشتر کشورها پذیرفته شده و در عمل نیز از سوی بسیاری از شرکت‌های تجاری نیز به کار گرفته می‌شود اما در برخی موارد، این موضوع به دلیل تعدد ارکان یا اطراف اختلاف با پیچیدگی‌های فراوانی همراه است. یکی از مواردی که داوری در این نوع از اختلافات را پیچیده می‌نماید، زمانی است که داوری، چندجانبه باشد. به همین جهت مقاله کنونی به بررسی داوری چندجانبه در اختلافات درون‌شرکتی پرداخته است. در این راستا پس از تبیین چالش‌های موجود در داوری چندجانبه، شرایط ادغام اختلافات موجود، مورد بررسی قرار گرفته است. یافته‌های این پژوهش بر مبنای مطالعه تطبیقی، دلالت بر آن دارد که در بیشتر نظام‌های حقوقی، نه تنها استفاده از قواعد عام داوری به علت ویژگی‌های خاص شرکت‌ها، راهگشای حل چالش‌های موجود نمی‌باشد، بلکه قوانین جامع و رویه قضایی کافی در خصوص این اختلافات وجود ندارد.

کلید واژه ها

  • ادغام داوری
  • سهامداران
  • تعیین داوران
  • ورود ثالث
  • اصول آیین دادرسی

مواد مرتبط