تحلیل و نقد مادّة 873 قانون مدنی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیل و نقد مادّة 873 قانون مدنی''' نام مقاله ای از بابک خسروی‌نیا که در شماره نوزدهم (پاییز 1385) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == مادّة 873 ق.م.، حکمی را مبنی بر عدم توارث بین افرادی که تاریخ فوتشان مجهول است، بیان کرده اس...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''تحلیل و نقد مادّة 873 قانون مدنی''' نام مقاله ای از [[بابک خسروی‌نیا]] که در شماره نوزدهم (پاییز 1385) در [[نشریه آموزه های حقوق کیفری]] منتشر شده است.
'''تحلیل و نقد مادّة 873 قانون مدنی''' نام مقاله ای از [[بابک خسروی نیا]] که در شماره نوزدهم (پاییز 1385) در [[نشریه آموزه های حقوق کیفری]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۷: خط ۱۷:
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات بابک خسروی‌نیا]]
[[رده:مقالات بابک خسروی نیا]]
[[رده:مادّة 873 ق.م]]
[[رده:مادّة 873 ق.م]]
[[رده:ارث]]
[[رده:ارث]]
[[رده:اصل تأخر حادث]]
[[رده:اصل تأخر حادث]]
[[رده:اصلاح]]
[[رده:اصلاح]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۴۰

تحلیل و نقد مادّة 873 قانون مدنی نام مقاله ای از بابک خسروی نیا که در شماره نوزدهم (پاییز 1385) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

مادّة 873 ق.م.، حکمی را مبنی بر عدم توارث بین افرادی که تاریخ فوتشان مجهول است، بیان کرده است. می‌توان با بررسی مدارک و مستندات این حکم، اعم از قواعد اصول فقه و آرای فقها و روایات، به تجزیه و تحلیل و نقد این مادّة قانونی پرداخت؛ چرا که با تعمّق بیشتر و بررسی مبانی قوانین می‌توان آنها را طوری اصلاح کرد که با هدف علم حقوق، یعنی ایجاد عدالت و اعطای حق به ذی‌حق، بیشتر متناسب باشد. این مقاله این امر را پی می‌گیرد. در پایان، راه حلّ اصلاح این مادّة قانونی با تکیه بر مبانی اصولی و نظر برخی از فقهای متقدّم و متأخّر ارائه گردیده است.

کلیدواژه‌ها

  • مادّة 873 ق.م
  • ارث
  • اصل تأخر حادث
  • اصلاح

مواد مرتبط

ماده 873 قانون مدنی