تبیین حقوقی ماهیت اخذ برائت و اثر آن بر مسئولیت مدنی پزشکان و نهادهای درمانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تبیین حقوقی ماهیت اخذ برائت و اثر آن بر مسئولیت مدنی پزشکان و نهادهای درمانی''' نام مقاله ای از علی خالدی است که در شماره 40 (اسفند1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == بیماران و پزشکان و نهادهای درمانی در روابط خود می‌توانند...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[ماده ۴۹۵ قانون مجازات اسلامی|ماده 495 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۴۹۵ قانون مجازات اسلامی|ماده 495 قانون مجازات اسلامی]]
*
*
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات علی خالدی]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 40 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مسئولیت کیفری]]
[[رده:مسئولیت مدنی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۵

تبیین حقوقی ماهیت اخذ برائت و اثر آن بر مسئولیت مدنی پزشکان و نهادهای درمانی نام مقاله ای از علی خالدی است که در شماره 40 (اسفند1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

بیماران و پزشکان و نهادهای درمانی در روابط خود می‌توانند درمورد اینکه مسئولیت مدنی ناشی از انجام خدمات درمانی محقق نشود در قالب اخذ برائت تصمیم‌گیری کنند که ماهیت آن نیز قرارداد عدم‌ِمسئولیت است. ماهیت اخذ برائت چون قبل از وقوع ضرر و زیان حقی برای بیمار به‌وجود نمی‌آید، نمی‌تواند ابراء باشد چه دراین‌صورت‌ ابراء ما لم یجب بوده و در نتیجه باطل خواهد بود. ماهیت حقوقی دیه به‌عنوان یکی از طرقی که وسیله جبران خسارت بدنی بیمار قرار می‌گیرد خسارت است و جنبه خصوصی دارد و ماهیت خسارت بودن دیه مشخص می‌سازد که ماهیت حقوقی اخذ برائت که در روابط بین بیمار و پزشکان و نهادهای درمانی مدّنظر قرار می‌گیرد نیز قرارداد عدم‌ِمسئولیت است. قرارداد اخذ برائت در ارکان مسئولیت مدنی پزشکان و نهادهای درمانی اثر کرده، باعث تزلزل و تغییر مفهوم رکن فعل زیان‌بار و عدم‌ِتحقق مسئولیت مدنی آنها خواهد شد.

کلیدواژه ها

  • رضایت
  • اخذ برائت
  • مقررات پزشکی
  • موازین فنی

مواد مرتبط