رهیافتی بر مفهوم و ماهیت عوارض مصوب شوراهای محلی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''رهیافتی بر مفهوم و ماهیت عوارض مصوب شوراهای محلی''' نام مقاله ای است از ولی رستمی و سید محمد مهدی غمامی و امیر حسین اصل زعیم که در شماره صد و نوزده دوره 86(پاییز 1401) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == ماهیت عوارض شوراهای محلی ب...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[اصل ۵۱ قانون اساسی|اصل 51 قانون اساسی]]
* [[اصل ۵۱ قانون اساسی|اصل 51 قانون اساسی]]
* [[اصل ۸۵ قانون اساسی|اصل 85 قانون اساسی]]
* [[اصل ۸۵ قانون اساسی|اصل 85 قانون اساسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات شماره صد و نوزده دوره 86 مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات ولی رستمی]]
[[رده:مقالات سید محمد مهدی غمامی]]
[[رده:مقالات امیر حسین اصل زعیم]]

نسخهٔ ‏۱۹ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۲۸

رهیافتی بر مفهوم و ماهیت عوارض مصوب شوراهای محلی نام مقاله ای است از ولی رستمی و سید محمد مهدی غمامی و امیر حسین اصل زعیم که در شماره صد و نوزده دوره 86(پاییز 1401) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

ماهیت عوارض شوراهای محلی با وجود سبقه در جعل و اخذ و ارتباط مستقیم با حقوق عامه، در هیچ‌یک از متون قانونی و مقررات مربوطه تبیین نشده است. در نتیجه استنباط‌های مختلفی از این مفهوم صورت گرفته و اختلافات عدیده‌ای میان واضعان عوارض و مؤدیان ایجادشده و ظرفیت و توان عمده‌ای از نهادهای نظارتی به این امور اشتغال یافته است. همچنین الزامات تبیین شده در دادنامه‌های دیوان عدالت اداری هم بازدارندگی کافی را در اصلاح این فرایند نداشته است. بنابراین در راستای پاسخ به این سؤال که مفهوم و ماهیت عوارض مصوب شوراهای محلی در نظام حقوقی ایران چگونه است با روش توصیفی ـ تحلیلی و با واکاوی مفاهیم مشابه و سیر در اسناد قانونی و آرای دیوان عدالت اداری به ماهیت عوارض محلی به‌عنوان مفهومی متناظر با ارائۀ خدمت مستقیم به همان منبع اخذ عوارض به‌صورت هم‌زمان و یا در بستر زمانی پیش از دریافت و پس از دریافت عوارض، نائل شدیم و دریافتیم که عنصر خدمت به‌عنوان مبنای ذاتی این ماهیت می‌باشد که جعل عوارض، منابع و محل هزینه‌کرد بدان پیوند یافته است و در صورت عدم التزام به عناصر تعریف، اساساً وضع عوارض مخدوش می‌باشد.

کلیدواژه ها

  • ماهیت عوارض
  • خدمت متقابل
  • دیوان عدالت اداری
  • عوارض محلی

مواد مرتبط