اعتبار انتقال سند تجاری پس از سررسید یا واخواست: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اعتبار انتقال سند تجاری پس از سررسید یا واخواست''' نام مقاله ای است از حمید میری که در شماره صد و هفده دوره 86(بهار 1401) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == با وجود گستردگی بهره‌گیری از اسناد تجاری در دادوستدهای عادی و بازرگانی، در...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده 29 کنوانسیون آنسیترال]]
* [[ماده 29 کنوانسیون آنسیترال]]
* [[ماده ۲۷۱ قانون تجارت|ماده 271 قانون تجارت]]
* [[ماده ۲۷۱ قانون تجارت|ماده 271 قانون تجارت]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات شماره صد و هفده مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حمید میری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۴۴

اعتبار انتقال سند تجاری پس از سررسید یا واخواست نام مقاله ای است از حمید میری که در شماره صد و هفده دوره 86(بهار 1401) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

با وجود گستردگی بهره‌گیری از اسناد تجاری در دادوستدهای عادی و بازرگانی، در اندیشه‌های حقوقی، کمتر به مسئلۀ اعتبار و پیامد انتقال سند تجاری پس از سررسید پرداخته شده است. در این نوشتار در کنار بررسی تطبیقی رویکرد مقررات گوناگون، تئوری‌های حقوقی موجود در این زمینه نیز مورد کنکاش و نقد قرار داده شده است، دیدگاه‌هایی که گاه انتقال سند پس از این زمان را در چهارچوب پشت‌نویسی یا قبض و اقباض‌شدنی ندانسته، گاه آن را به‌عنوان انتقال مدنی قلمداد نموده‌ و گاهی نیز تنها برخی از آثار انتقال سند را از آن سلب کرده‌اند. این بررسی نشان می‌دهد که در حقوق ما، به‌دلیل سازگاری با عرف بازرگانی، نبود منع قانون‌گذار و حتی وجود نشانه‌هایی بر تجویز آن، استناد به سستی و تزلزل سند و تکیۀ دارنده بر اعتبار انتقال‌دهنده، با ارادۀ معمول افراد ناسازگار است؛ جدای از اینکه این دیدگاه بسیاری از ویژگی‌های سند تجاری واخواست‌شده برای دارنده را نادیده می‌انگارد.

کلیدواژه‌ها

  • پشت نویسی
  • انتقال تجاری
  • واخواست
  • انتقال مدنی

مواد مرتبط