بازپژوهی پیرامون مفهوم و مبانی فقهی- حقوقی قاعده مقابله با خسارت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بازپژوهی پیرامون مفهوم و مبانی فقهی- حقوقی قاعده مقابله با خسارت''' نام مقاله ای از میلاد مشایخ و غفور خوئینی و ابوالحسن مجتهد سلیمانی است که در شماره چهاردهم (دی ۱۳۹۷) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است. == چکیده == زیان‌دیده...» ایجاد کرد)
 
(+ 10 categories using HotCat)
 
خط ۲۴: خط ۲۴:
* [[ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)|ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)|ماده ۵۱۲ قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۱۱۴ قانون دریایی ایران مصوب ۱۳۴۳|ماده ۱۱۴ قانون دریایی]]
* [[ماده ۱۱۴ قانون دریایی ایران مصوب ۱۳۴۳|ماده ۱۱۴ قانون دریایی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات شماره چهاردهم دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات میلاد مشایخ]]
[[رده:مقالات غفور خوئینی]]
[[رده:مقالات ابوالحسن مجتهد سلیمانی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق مسئولیت مدنی]]
[[رده:خسارت]]
[[رده:قاعده مقابله با خسارت]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۷ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۵۷

بازپژوهی پیرامون مفهوم و مبانی فقهی- حقوقی قاعده مقابله با خسارت نام مقاله ای از میلاد مشایخ و غفور خوئینی و ابوالحسن مجتهد سلیمانی است که در شماره چهاردهم (دی ۱۳۹۷) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

زیان‌دیده در مسائل مربوط به ضمان و مسئولیت مدنی و جزائی جایگاه ویژه‌ای دارد، چرا که دعاوی مرتبط با ابواب اشاره شده عموماً حول محور موضوعات ادعایی آسیب دیدگان اعمال زیان‌بار به وجود می‌آیند. همان‌طور که تمسک به افعال موجب زیان در فقه امامیه و حقوق ایران قبیح و ناپسند می‌باشند، سوء استفاده احتمالی زیان‌دیده نیزاز وضعیت پیش آمده در راستای متورم نمودن آثار مضر زیان وارده بر خویش به جهت افزودن بر مسئولیت فاعل زیان و یا اخذ خسارت بیشتر در ازای زیان وارد شده، مذموم و ناپسند خواهد بود. بر همین اساس به جهت جلوگیری از جامة عمل پوشیدن چنین سوء نیتی از جانب آسیب دیده، از میان موازین فقهی و حقوقی قاعده‌ای تحت عنوان، قاعده مقابله با خسارت یا تقلیل خسارت با تمسک به قواعدی از جمله: لاضرر، اقدام، سوء استفاده از حق، تقصیر مشترک و... به دست می‌آید که در راستای جلوگیری از چنین سوء استفاده‌هایی تبیین گشته و زیان‌دیده را ملزم به انجام اعمالی در حدود متعارف نسبت به تقلیل یا عدم مجال جهت افزایش خسارات وارده بر خویشتن و یا جلوگیری بروز خسارات قریب‌الوقوع بر خود می‌نماید.

کلیدواژه ها

  • تکلیف
  • حق
  • تفریط
  • زیان‌دیده
  • مقابله با خسارت

مواد مرتبط