تحوّل درحقوق ارث زن از اموال غیر منقول شوهر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحوّل درحقوق ارث زن از اموال غیر منقول شوهر''' نام مقاله ای از محمد حسن صادقی مقدم است که در شماره دوم (اسفند ۱۳۹۱) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است. == چکیده == مجلس شورای اسلامی، در بهمن ماه 1387(ه.ش)مواد 946 و 948 قانون مدنی ایران را ا...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده ۹۴۸ قانون مدنی]]
* [[ماده ۹۴۸ قانون مدنی]]
* [[ماده ۹۴۹ قانون مدنی]]
* [[ماده ۹۴۹ قانون مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1391]]
[[رده:مقالات شماره دوم دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات محمد حسن صادقی مقدم]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:ارث]]
[[رده:ارث بری زن]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۴۷

تحوّل درحقوق ارث زن از اموال غیر منقول شوهر نام مقاله ای از محمد حسن صادقی مقدم است که در شماره دوم (اسفند ۱۳۹۱) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

مجلس شورای اسلامی، در بهمن ماه 1387(ه.ش)مواد 946 و 948 قانون مدنی ایران را اصلاح کرد. با این اصلاح و سهیم کردن زوجه در قیمت زمین، تحولی چشم‌گیر در حقوق ارث زوجه از اموال شوهر به وجود آمد. این تحول، بیش از هر چیز مدیون اظهار نظر صریح یکی از فقهای معاصر است که زمینه مناسب را برای ارائه طرح از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی  فراهم ساخت.در. قانون مدنی، مصوب سال 1307( هـ . ش) به پیروی از نظر مشهور فقهای امامیه‌‌‌‌‌، زن از عین و قیمت زمین محروم است و تنها مستحق دریافت قیمت ابنیه و اشجار می‌باشد. با اصلاح مواد فوق، زمین نیز مشمول سهم زن از اموال شوهر شد. در عین حال، زن از قیمت اموال غیر منقول بهره‌مند  می شود، اما از عین آن محروم است. هر چند در ماده 948 اصلاحی نیز کماکان بر حق زن از استیفای از عین اموال غیر منقول، در صورت امتناع سایر ورثه از ادای قیمت تأکید شده است، اما به نظر می‌رسد قانونگذار باید میان زوجه‌ای که از شوهر دارای فرزند است و زوجه بدون فرزند تفکیک قائل می‌شد و زوجه دارای فرزند از شوهر را مستحق دریافت عین می‌دانست.

کلیدواژه ها

  • اموال منقول
  • اموال غیر منقول
  • عرصه
  • اعیان
  • زوجه دارای فرزند

مواد مرتبط