امکان‌سنجی گسترش قلمرو صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی در قبال سلاح‌های ساخته‌شده با فناوری نانو: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''امکان‌سنجی گسترش قلمرو صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی در قبال سلاح‌های ساخته‌شده با فناوری نانو''' نام مقاله ای از پیمان نمامیان و نجات امیری بوده که در شماره هفتم دوره چهارم (فروردین 1402) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است. ==...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده 53 اساسنامه رم]]
* [[ماده 53 اساسنامه رم]]
* [[ماده 91 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده 91 قانون مجازات اسلامی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1402]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق فناوری های نوین]]
[[رده:مقالات شماره هفتم دوره چهارم فصلنامه حقوق فناوری های نوین]]
[[رده:مقالات پیمان نمامیان]]
[[رده:مقالات نجات امیری]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:دیوان کیفری بین المللی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۴

امکان‌سنجی گسترش قلمرو صلاحیت دیوان کیفری بین‌المللی در قبال سلاح‌های ساخته‌شده با فناوری نانو نام مقاله ای از پیمان نمامیان و نجات امیری بوده که در شماره هفتم دوره چهارم (فروردین 1402) فصلنامه حقوق فناوری های نوین منتشر شده است.

چکیده

نانوفناوری و سلاح‏ های ‏ساخته ‏شده در چارچوب این فناوری، ضمن درپی‏ داشتن پیامدهای مثبت و منفی قابل‏ ملاحظه، مورد سوءاستفادۀ مجرمان برای اهداف ضداجتماعی و امنیتی در سطوح ملی و ‏بین ‏المللی قرار می‏گیرد. ازاین‏ رو، این پژوهش با هدف امکان‏ سنجی گسترش قلمرو صلاحیت دیوان کیفری ‏بین ‏المللی و پیشگیری از اقدامات امنیتی ناشی از سلاح ‏های ‏ساخته ‏شده با فناوری نانو صورت گرفته است. این پژوهش درصدد است، ضمن شناسایی فناوری نانو و کاربرد آن در ساخت تسلیحات، قلمرو صلاحیت دیوان کیفری بین ‏المللی را در قبال آن مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد. یافته‏ های پژوهش نشان می‏ دهدکه علاوه ‏بر کنترل سلاح ‏های ‏ساخته ‏شده با فناوری نانو و مقابله با آن با رویکرد انتظامی‏ امنیتی، دیوان کیفری ‏بین ‏المللی نیز می‏تواند با درج جرایم مرتبط با فناوری نانو در چارچوب و تعریف جرم تجاوز به گسترش قلمرو صلاحیت خود برای تعقیب جرم به‏ کارگیری سلاح‏ های ‏ساخته ‏شده با فناوری نانو اقدام کند. ازآنجاکه جرم مرتبط با سلاح‏ های ‏ساخته ‏شده با فناوری نانو در حال حاضر تحت صلاحیت قضایی دیوان قرار ندارد، به ‏نظر می‏ رسد وفق مادۀ 5 اساسنامه رم، جرم به‏ کارگیری سلاح‏ های ‏ساخته‏ شده با فناوری نانو را می‏توان در قالب جرم تجاوز تحت تعقیب قضایی و رسیدگی‏ های دیوان کیفری ‏بین‏ المللی قرار داد. ازاین ‏رو دیوان کیفری بین ‏المللی، با استفاده از معاهدات و مقرره ‏های موجود، این امکان را دارد تا نسبت به گسترش قلمرو صلاحیت خود دربارۀ جرم ناشی از به ‏کارگیری سلاح‏ های ‏ساخته‏ شده با فناوری نانو تسری دهد و این جرم را در چارچوب مقرره‏ های فعلی قرار دهد.

کلیدواژه ها

  • فناوری نانو
  • سلاح‏ های ‏ساخته ‏شده با فناوری نانو
  • جرایم نانو
  • دیوان کیفری بین ‏المللی

مواد مرتبط