قیمت گذاری انتقالی شرکت های چند ملیتی در صنعت نفت و گاز و راهکار مقابله با آن: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''قیمت‌گذاری انتقالی شرکت‌های چندملّیتی در صنعت نفت و گاز و راهکار مقابله با آن''' نام مقاله ای از حسام خدایاری نژاد و مهراب داراب پور بوده که در شماره چهل و پنجم دوره دوازدهم (دی 1402) فصلنامه علمی پژوهش های حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکی...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۲۳: خط ۲۳:
* [[ماده 5 آیین نامه اجرایی ماده 107 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم]]
* [[ماده 5 آیین نامه اجرایی ماده 107 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم]]
* [[ماده 7 آیین نامه اجرایی ماده 107 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم]]
* [[ماده 7 آیین نامه اجرایی ماده 107 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1402]]
[[رده:مقالات فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات شماره چهل و پنجم دوره دوازدهم فلصلنامه پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حسام خدایاری نژاد]]
[[رده:مقالات مهراب داراب پور]]
[[رده:مقالات حقوق نفت و گاز]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۴۰

قیمت‌گذاری انتقالی شرکت‌های چندملّیتی در صنعت نفت و گاز و راهکار مقابله با آن نام مقاله ای از حسام خدایاری نژاد و مهراب داراب پور بوده که در شماره چهل و پنجم دوره دوازدهم (دی 1402) فصلنامه علمی پژوهش های حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

هرچند شرکت‌های چند ملیتی بازیگران مهم تجارت بین‌الملل و یکی از اصلی‌ترین عوامل رشد اقتصاد جهانی به‌شمار می‌روند، اما آثار نامطلوب برخی از اقدامات آنها غیرقابل چشم‌پوشی است. قیمت‌گذاری انتقالی یکی از این اقدامات مخرب است که در آن، شرکت‌های چندملّیتی، با همکاری شرکت‌های فرعی، با داخلی‌سازی معاملات و تعیین قیمت‌های مورد نظر خود، به‌راحتی منابع مالی خود را از قلمروی جغرافیاییِ با نرخ مالیات بر درآمدِ بالا، به قلمروی جغرافیایی دیگر با نرخ مالیات بر درآمدِ پایین، منتقل می‌کنند. نتیجة حاصل از این اقدام، اجتناب از پرداخت مالیات، نقض حقوق رقابت و ازدست‌رفتن منافع مالی دولت‌های میزبان است. صنعت نفت و گاز به دلیل نیاز به سرمایه‌گذاری کلان و فناوری‌‌های مدرن، بسیار به حضور شرکت‌های چندملیتی متّکی بوده و گردش مالی زیاد، انگیزة این شرکت‌ها را در به‌کارگیری مکانیسم قیمت‌گذاری انتقالی افزایش داده است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که به‌کارگیری اصل معاملات مستقل، کارآمد‌ترین ابزار مقابله با قیمت‌گذاری انتقالی به‌شمار آمده و به کارشناسان مالیاتی این اختیار را می‌هد که قیمت معاملة کنترل‌شده را نادیده گرفته و قیمت معاملة کنترل‌نشده را مبنای محاسبة درآمدِ مشمول مالیاتِ شرکت‌ها قرار دهند.

کلیدواژه ها

  • قیمت‌گذاری انتقالی
  • اجتناب از پرداخت مالیات
  • صنعت نفت و گاز
  • اصل معاملات مستقل
  • شرکت‌های چند ملّیتی

مواد مرتبط