نظریه شماره مورخ 1396/08/30 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۳۳ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=|شماره پرونده=1248-1/168-96|تاریخ نظریه=1396/08/30}} '''استعلام''': ۱-موضوع شکایت سرقت است در حین رسیدگی در دادسرا شاکی مشخصات مشتکی عنه را اعلام می داردلکن دادسرا با وصف مزبور قرار منع تعقیب فرد ناشناس را صادر می نما...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی
شماره پرونده۱۲۴۸-۱/۱۶۸-۹۶
تاریخ نظریه۱۳۹۶/۰۸/۳۰

استعلام: ۱-موضوع شکایت سرقت است در حین رسیدگی در دادسرا شاکی مشخصات مشتکی عنه را اعلام می داردلکن دادسرا با وصف مزبور قرار منع تعقیب فرد ناشناس را صادر می نماید دادگاه در رسیدگی به اعتراض قرار منع تعقیب را نقض و پرونده را با همان کیفیت به دادسرا دعوت می نماید تا راجع به شکایت شاکی علیه مشتکی عنه تعرفه شده نفیا یا اثباتا اظهار نظر نماید آیا این تصمیم صحیح است یا خیر؟ در هر صورت آیا بازپرس تکلیف به تبعیت دارد یا خیر؟

۲- در صورتی که در مورد سؤال بند یک مشخصات مشتکی عنه در مرحله دادسرا معلوم نگردد و شعبه بازپرسی قرار منع تعقیب صادر نماید و شاکی پرونده در مقطع اعتراض به قرار مشخصات متهم را اعلام دارد دادگاه نیز همان تصمیم اشاره شده در بند یک را اتخاذ نماید پاسخ سؤال چه خواهد بود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با توجه به اینکه صرف عدم شناسایی متهم از موارد صدور قرار منع تعقیب نمی باشد، در فرض مطروحه تصمیم دادگاه کیفری که مبادرت به نقض قرار منع تعقیب متعاقب اعتراض شاکی، نموده است، مطابق موازین قانونی می باشد و دادسرا مکلف است با توجه به اعلام مشخصات متهم از سوی شاکی مبادرت به ادامه رسیدگی و صدور قرار نهائی نماید. ضمنا اعلام مشخصات متهم در جریان رسیدگی در دادسرا (قبل از صدور قرار منع تعقیب معترض عنه) از سوی شاکی یا در حین اعتراض به قرار منع تعقیب تأثیری در تکلیف دادسرا به انجام تحقیقات لازم و شناسائی متهم ندارد.