نظریه شماره 7/1400/521 مورخ 1400/05/23 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تجدیدنظرخواهی از آرای صادره از شورای حل اختلاف

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۵۵ توسط Nedakiani (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/1400/521
شماره نظریه۷/۱۴۰۰/۵۲۱
شماره پرونده۱۴۰۰-۲۱۸-۵۲۱
تاریخ نظریه۱۴۰۰/۰۵/۲۳
موضوع نظریهآیین دادرسی
محور نظریهشورای حل اختلاف

چکیده نظریه شماره 7/1400/521 مورخ 1400/05/23 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تجدیدنظرخواهی از آرای صادره از شورای حل اختلاف: طبق قوانین شورای حل اختلاف چنانچه مرجع تجدید نظر آراء صادره را نقض نماید، رأسا مبادرت به صدور رأی می نماید. لذا این حکم خاصی است که قانون گذار برای تجدید نظر از آراء شوراهای حل اختلاف مقرر کرده است؛ در نتیجه دادگاه عمومی در مقام رسیدگی تجدید نظر نسبت به قرار رد یا عدم استماع دعوا صادره از شورای حل اختلاف، در صورت نقض، رأسا رسیدگی ماهوی نموده و انشاء رأی می‌نماید.

استعلام

تکلیف دادرس دادگاه که در مقام رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از رأی صادره از شورای حل اختلاف قرار صادره از شورا را نقض می کند، چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

برابر ماده ۲۷ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴، چنانچه مرجع تجدید نظر آراء صادره را نقض نماید، رأسا مبادرت به صدور رأی می نماید. مقصود از آراء اعم از حکم یا قرار است. این حکم خاصی است که مقنن برای تجدید نظر از آراء شوراهای حل اختلاف مقرر کرده است؛ در نتیجه دادگاه عمومی در مقام رسیدگی تجدید نظر نسبت به قرار رد یا عدم استماع دعوا صادره از شورای حل اختلاف، در صورت نقض، رأسا رسیدگی ماهوی نموده و انشاء رأی می کند؛ توضیح آن که حکم مقرر در ماده ۳۵۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ راجع به دادگاه های تجدید نظر استان بوده و قابل تسری به مرجع تجدید نظر آراء شوراهای حل اختلاف (دادگاه های عمومی) نیست.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته