نظریه شماره 7/99/1077 مورخ 1399/08/07 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تهیه گزارش از سوی اعضای دادگاه تجدیدنظر در فرض اعتراض به آراء صادره

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۰ توسط ErfanAeenesaz (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 7/99/1077
شماره نظریه۷/۹۹/۱۰۷۷
شماره پرونده۹۹-۱۶۸-۱۰۷۷ ک
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۸/۰۷
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهکیفیت رسیدگی دادگاه تجدیدنظر استان

چکیده نظریه شماره 7/99/1077 مورخ 1399/08/07 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره تهیه گزارش از سوی اعضای دادگاه تجدیدنظر در فرض اعتراض به آراء صادره:حکم موضوع ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری ناظر به مواردی است که دادگاه تجدید نظر در مقام تجدید نظرخواهی نسبت به آراء صادره از دادگاه نخستین وارد رسیدگی می شود.مواردی نظیر حل اختلاف بین دادگاه بخش و دادسرای مرکز استان و یا پذیرش اعاده دادرسی توسط دیوان عالی کشور از شمول حکم ماده پیش گفته خارج و تابع احکام خاص خود است.

استعلام

مطابق ماده ۴۴۹ قانون آیین دادرسی کیفری رئیس شعبه پرونده های ارجاعی را بررسی و گزارش جامع آن را تهیه می کند و یا به نوبت به یکی از اعضای دادگاه تجدید نظر استان ارجاع می دهد. این عضو گزارش پرونده را که متضمن جریان آن و بررسی کامل در خصوص تجدید نظرخواهی و جهات قانونی آن است، تهیه و در جلسه دادگاه قرائت می کند. آیا در پرونده هایی مانند موضوع حل اختلاف بین دادگاه بخش و دادسرای مرکز استان و یا پذیرش اعاده دادرسی توسط دیوان عالی کشور و ارجاع آن به شعبه هم عرض نیز تهیه گزارش لازم است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

حکم موضوع ماده ۴۵۰ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ ناظر به مواردی است که دادگاه تجدید نظر در مقام تجدید نظرخواهی نسبت به آراء صادره از دادگاه نخستین وارد رسیدگی می شود. لذا مواردی نظیر فرض سؤال از شمول حکم ماده پیش گفته خارج و تابع احکام خاص خود است.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته