نظریه تعدد مبنا در ضمانت اجرای قرارداد

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۳۸ توسط Javad (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «بنابراین '''نظریه تعدد مبنا در ضمانت اجرای قرارداد'''، جبران خسارت و الزام به اجرای عین تعهد از حیث مبنا تفاوت دارند؛ دستور به پرداخت خسارت توسط دادگاه صادر می‌شود و تکلیف کاملاً جدیدی است که هدف از آن جبران یک خطای مدنی است. بر خلاف دست...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

بنابراین نظریه تعدد مبنا در ضمانت اجرای قرارداد، جبران خسارت و الزام به اجرای عین تعهد از حیث مبنا تفاوت دارند؛ دستور به پرداخت خسارت توسط دادگاه صادر می‌شود و تکلیف کاملاً جدیدی است که هدف از آن جبران یک خطای مدنی است. بر خلاف دستور به اجرای عین تعهد که پاسخی است به حق ها، پرداخت خسارت پاسخی است به خطاها. طرفداران نظریهٔ تعدد مبنا بر این باورند بهتر می‌توانند این مسئله را توضیح دهند که چرا گاهی دادگاه‌ها به خوانده دستور می‌دهند تا هزینهٔ انجام تعهد توسط شخص ثالث را پرداخت کند.[۱]

جستارهای مرتبط

نظریه وحدت مبنا در ضمانت اجرای قرارداد

منابع

  1. نعیمی, سیدمرتضی (1402). "وحدت یا تکثر مبنای شیوه‌های ضمانت اجرای قراردادی: مطالعۀ تطبیقی در نظام حقوقی کامن‌لا و حقوق ایران". مطالعات حقوق خصوصی. 53 (4): 625–645. doi:10.22059/jlq.2024.351665.1007731. ISSN 2588-5618.