ارزیابی حقوقی ساختار سازمانی و کارکردهای شورای رقابت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''ارزیابی حقوقی ساختار سازمانی و کارکردهای شورای رقابت''' نام مقاله ای است از عباس شیخ الاسلامی و امید ابراهیمی که در شماره سه دوره چهل و نه (مهر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == در شرایط شکست بازار، ات...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری]]
* [[ماده 9 قانون رسیدگی به تخلفات اداری]]
* [[ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده 91 قانون آیین دادرسی مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات عباس شیخ الاسلامی]]
[[رده:مقالات امید ابراهیمی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۴۳

ارزیابی حقوقی ساختار سازمانی و کارکردهای شورای رقابت نام مقاله ای است از عباس شیخ الاسلامی و امید ابراهیمی که در شماره سه دوره چهل و نه (مهر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

در شرایط شکست بازار، اتخاذ سیاست رقابتی و دخالت نهادهای مدافع حقوق رقابت‌گریزناپذیر می‌شود؛ تشکیل نهاد «شورای رقابت» به موجب مادۀ53 فصل نهم قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی، مقرر کردن وظایف و اختیارات مبسوط برای آن و نیز حضور قابل توجه قضات عالی‌رتبه با اختیارات ویژه در بین اعضای آن، مبین پشتیبانی حقوقی و نهادیِ قانونگذار ایرانی از ارزش‌ها و بایسته‌های اقتصاد بازار آزاد و رقابت سالم اقتصادی است. اگرچه ترکیب اغلب دولتی اعضای شورا، حضور کمرنگ نمایندگان بخش خصوصی در آن، عدم حمایت جامع قانونگذار از اصل استقلال شورا و تصمیمات آن، ناهمگونی نسبی در نواهی و موارد ممنوعۀ قانونی، تداخل وظایف و اختیارات شورا با دیگر نهادهای قانونی و ابهامات عملی مربوط، موانعی سترگ در راه تحقق واقعی و عینیِ اهداف آن هستند.

کلیدواژه‌ها

  • حقوق رقابت
  • سیاست رقابتی
  • شورای رقابت
  • قانون اصل 44
  • نهاد

مواد مرتبط