بررسی شرط عند الاستطاعه در مهریه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی شرط عند الاستطاعه در مهریه''' نام مقاله ای محمدعلی سعیدی و سیدعباسعلی وهاب‌زاده که در شماره سیزدهم (تابستان 1389) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == شرط عند الاستطاعه از قیود متداولی است که ضمن قرارداد ازدواج و د...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۹: خط ۱۹:


[[ماده 1068 قانون مدنی]]
[[ماده 1068 قانون مدنی]]
[[ماده 1078 قانون مدنی]]
[[ماده 1079 قانون مدنی]]


[[ماده 1128 قانون مدنی]]
[[ماده 1128 قانون مدنی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۲۰

بررسی شرط عند الاستطاعه در مهریه نام مقاله ای محمدعلی سعیدی و سیدعباسعلی وهاب‌زاده که در شماره سیزدهم (تابستان 1389) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

شرط عند الاستطاعه از قیود متداولی است که ضمن قرارداد ازدواج و در خصوص مهریه درج می‌گردد. دستورالعمل مورخ 7/11/1385 سازمان ثبت اسناد و املاک نیز به این امر چهره‌ای رسمی بخشید. این در حالی است که به نظر می‌رسد؛ اولاً، انطباق این عنوان با عناوین تعلیقی و تقییدی روشن‌تر از تطبیق آن با عنوان شرط در معنای خاص کلمه است. ثانیاً درج این شرط، تعهد ناشی از توافق بر مهریه را نابود می‌کند، در حالی که بنای طرفین در توافق بر مهریه، ایجاد التزامی واقعی است. و از طرف دیگر، نامعلوم بودن محدودة زمانی برای حصول استطاعت نیز می‌تواند اسباب نزاع را از همان ابتدا فراهم نماید. چیزی که در ادبیات فقهی ‍ـ حقوقی ما در ذیل عنوان غرر مورد نهی قرار گرفته است. بدین ترتیب درج قید «عند الاستطاعه» باعث بطلان مهر المسمی می‌شود.

کلیدواژه‌ها

  • عند الاستطاعه
  • قید
  • شرط
  • مهریه

مواد مرتبط

ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1377

ماده 232 قانون مدنی

ماده 246 قانون مدنی

ماده 1068 قانون مدنی

ماده 1078 قانون مدنی

ماده 1079 قانون مدنی

ماده 1128 قانون مدنی