نظریه شماره 1498/96/7 مورخ 1396/07/02 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

از ویکی حقوق
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۹:۵۸ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=1498/96/7|شماره پرونده=898-26-96|تاریخ نظریه=1396/07/02}} '''استعلام''': منظور از انتقال در عبارت انتقال مال به دیگری به هر نحو برای تحقق بزه فرار از ادای دین چه نوع انتقالی است؟ آیا قرار رسمی به تعلق مال به شخص ثالث به ا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نظریه مشورتی 1498/96/7
شماره نظریه۱۴۹۸/۹۶/۷
شماره پرونده۸۹۸-۲۶-۹۶
تاریخ نظریه۱۳۹۶/۰۷/۰۲

استعلام: منظور از انتقال در عبارت انتقال مال به دیگری به هر نحو برای تحقق بزه فرار از ادای دین چه نوع انتقالی است؟ آیا قرار رسمی به تعلق مال به شخص ثالث به انگیزه فرار از دین یا صدور چک صوری و توقیف اموال مدیون توسط شخص ثالث از طریق اجرای ثبت یا ابراء یا اعتراض از طلب و مال یا انتقال وجه به حساب دیگری می تواند مصداق این بزه باشد؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

عبارت انتقال مال مذکور در ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی ۱۳۹۴، مطلق است و هرگونه انتقال مالی را در بر می گیرد. بنابراین اولا عمل حقوقی که اثر و نتیجه آن انتقال مال است موضوعیت ندارد و شامل عقود و ایقاعات هر دو می شود. ثانیا نوع مال نیز موضوعیت ندارد و شامل انتقال عین و دین هر دو می شود و اما در کلیه موارد با توجه به مفاد ماده ۲۱ یاد شده به ویژه ذیل آن، انتقال مالی موضوع این ماده است که به موجب یک عمل حقوقی ناقل صحیح صورت گرفته باشد، زیرا اگر انتقال قانونا صحیح نباشد، به دلیل اینکه مال ازمالکیت محکوم علیه خارج نمی شود، همان مال توقیف و محکوم به از آن استیفا می شود.