بررسی تطبیقی آورده های فکری در شرکت های دانش بنیان ایران و انگلستان

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بررسی تطبیقی آورده های فکری در شرکت های دانش بنیان ایران و انگلستان
عنوانبررسی تطبیقی آورده های فکری در شرکت های دانش بنیان ایران و انگلستان
رشتهحقوق مالکیت فکری
دانشجوزهرا چاوشی
استاد راهنمانوید رهبر
استاد مشاورپرویز ساورایی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۴۰۰
دانشگاهدانشگاه شهید بهشتی



بررسی تطبیقی آورده های فکری در شرکت های دانش بنیان ایران و انگلستان عنوان پایان نامه ای است که توسط زهرا چاوشی، با راهنمایی نوید رهبر و با مشاوره پرویز ساورایی در سال ۱۴۰۰ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی دفاع گردید.

چکیده

موضوع این رساله بررسی تطبیقی وضعیت حقوقی مال فکری به عنوان آورده در شرکتهای دانش بنیان در ایران وشرکت های دانش بنیان انگلستان است .در این رساله ما به دنبال مطالعه تطبیقی مفهوم شرکت دانش بنیان در حقوق ایران و حقوق انگلستان هستیم.در حقوق ایران مفهومی تحت عنوان شرکت دانش بنیان در آیین نامه تشخیص موسسات و شرکت های دانش بنیان تعریف شده است، البته در این پایان نامه منظور ما از شرکت دانش بنیان مفهوم عام آن است که به معنای شرکت هایی است که مبنای تشکیل این شرکت ها کسب و کار های نوپا می باشد نه مفهوم خاص آن.در حقوق انگلستان نیز چنین اصطلاحی بصورت خاص قانون گذاری نشده است بلکه شرکت هایی که از جنس دانش هستند می توانند مورد بررسی قرار گیرند. ارزیابی آورده های فکری نیز یکی از موضوعات شرکتهای دانش بنیان ایران و انگلستان است . در ایران ارزیابی آورده های فکری زیر نظر کارشناسان رسمی دادگستری انجام می شود. در انگلستان در زمینه ارزیابی آورده های فکری چه بصورت سرمایه فکری و چه بصورت مالکیت فکری و دارایی های غیر ملموس مطالعات زیادی صورت گرفته و روشهای متعددی وجود دارد که در این رساله به آن می پردازیم. در این ارزیابی سه رویکرد درآمدی ، بازار و هزینه ای مورد استفاده قرار می گیرند . به طور متوسط ، ۵۵٪ارزیابی آثار از طریق واسطه ها ، به ویژه وکلا و حسابداران انجام می شود. حدود ۴۰ شرکت حسابداری که خدمات ارزیابی تخصصی مالکیت فکری را در انگلیس ارایه می دهند ، شناسایی شده اند. تعداد شرکتهای دانش بنیان روزبه روز بیشتر می شود.در ایران بیش از ۵۰۰۰ شرکت دانش بنیان تشکیل شده که زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می کنند .در انگلستان در سال ۲۰۱۵ ،بیش از ۵/۲ میلیون شرکت دانش بنیان و ۱۵۰۰ مدیر اجرایی وجود داشته است .جهت کمک به حل مسایل این شرکتها در این کشور دفتر مالکیت فکری در این کشور ایجاد شده است که در ارزیابی آورده های فکری به آنها کمک می کند در این کشور مبلغی که شرکت ها سالانه برای ارزیابی سرمایه های فکری هزینه می کنند، بیشتراز ۵۰ میلیون پوند است.روش این پژوهش کتابخانه ای بوده و از اسناد حقوقی و پژوهشها ی انجام شده استفاده کردیم و اقداماتی که در این دو کشور در این جهت انجام شده را بررسی کردیم .

ساختار و فهرست پایان نامه

بخش نخست: مفهوم شناسی آورده فکری و شرکت دانش بنیان ۲۱ فصل نخست: تبیین مفعوم آورده فکری ۲۳ مبحث نخست: مقایسه مفهوم آورده فکری با مفاهیم مشابه ۲۵ گفتار نخست: آورده فکری و دارایی نامشهود ۲۷ گفتار دوم: اورده فکری و حقوق مالکیت فکری ۳۰ مبحث دوم: انواع و مصادیق آورده فکری ۴۲ گفتار نخست: آورده فکری ثبت شده ۴۲ گفتار دوم: آورده فکری غیر قابل ثبت ۴۵ فصل دوم: تبیین مفهوم شرکت دانش بنیان ۵۱ مبحث نخست: مفهوم لغوی شرکت دانش بنیان ۵۵ مبحث دوم: مفهوم اصطلاحی شرکت دانش بنیان ۵۸ گفتار نخست: در ایران ۵۸ گفتار دوم: در انگلستان ۶۱ بخش دوم: ارزیابی ورود آورده فکری به شرکت دانش بنیان ۶۵ فصل نخست: ارزیابی و ارزش گذاری آورده فکری ۶۷ مبحث نخست: روش های ارزیابی و ارزش گذاری آورده فکری ۷۳ مبحث دوم: تشریفات قانونی ارزیابی و ارزش گذاری آورده فکری ۷۸ فصل دوم: ورود آورده فکری به شرکت دانش بنیان ۸۶ مبحث نخست: ورود آورده فکری در مرحله تاسیس ۸۸ گفتار نخست: شرکت های سرمایه ۸۹ گفتار دوم: شرکت های شخص ۹۳ مبحث دوم: ورود آورده فکری در مرحله افزایش سرمایه ۹۴ گفتار نخست: شرکت های سرمایه ۹۴ گفتار دوم: شرکت های شخص ۹۵ مبحث سوم: ورود آورده فکری به عنوان سرمایه گذاری خارجی ۹۶ گفتار نخست: ارزیابی و ارزش گذاری آورده فکری به عنوان سرمایه گذاری خارجی ۹۶ گفتار دوم: شناسایی آورده فکری به عنوان سرمایه گذاری خارجی ۹۷ بند نخست: فرآیند شناسایی ۹۸ بند دوم: آثار شناسایی ۱۰۲ نتیجه گیری ۱۰۵ منابع ۱۰۸ Abstract

کلیدواژه ها

  • آورده فکری
  • اموال فکری