بررسی تطبیقی تصرف غیرقانونی در اموال وجوه در حقوق ایران و انگلستان

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بررسی تطبیقی تصرف غیرقانونی در اموال وجوه در حقوق ایران و انگلستان
عنوانبررسی تطبیقی تصرف غیرقانونی در اموال وجوه در حقوق ایران و انگلستان
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوسید صادق مهری
استاد راهنمامهدی شیخ محمودی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۶
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی



بررسی تطبیقی تصرف غیرقانونی در اموال وجوه در حقوق ایران و انگلستان عنوان پایان نامه ای است که توسط سید صادق مهری، با راهنمایی مهدی شیخ محمودی در سال ۱۳۹۶ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی دفاع گردید.

چکیده

قصور و کوتاهی در حفظ و حراست از اموال از سوی مستخدمان و کارمندان دولتی غیر قابل اغماض است. در همین راستا افراد با جذب و درونی کردن ارزش های حاکم بر گروه متشکله، به نوعی به کنترل خود می پردازند و به منظور دستیابی به اهدافی که به تنهایی قادر به تامین آنها نیستند، حامی ایجاد نوعی قدرت بیشتر، به واسطه هم زیستی مسالمت آمیز می باشند. از سوی دیگر در حقوق انگلستان، عنصر مادی جرم تصرف غیرقانونی تصاحب یا از آن خود کردن می باشد. منظور از تصاحب، برخورد مالکانه کردن با مال یعنی انجام برخوردی است که معمولا مالک حق انجام آن را دارد. لزوم تبیین مفاهیم تصرف غیر قانونی که عمدتا از اصطلاحات و عبارات قوانین مالی و محاسباتی قابل استفاده و استنباط می باشد در پیشگیری از این جرم و حفظ نظام مالی و اقتصادی دولت بسیار موثر می باشد. فساد اقتصادی و اختلاس و تصرف غیر قانونی در اموال دولتی و مبارزه با آن بسیاری ازکشور ها را با مشکل اساسی مواجه کرده است،که مهم ترین عامل آن در بخش عمومی به تصدی های نامحدود دولت در امور اقتصادی مربوط می شودکه موجب کندی رشد اقتصادی و عدم تحقق اهداف توسعه اقتصادی درکشور است.

ساختار و فهرست پایان نامه

فهرستعنوانصفحهچکیدهError! Bookmark not defined مقدمه۲الف) بیان مساله۳ب) اهداف تحقیق۶ج) پرسش های تحقیق۶د) فرضیه های تحقیق۷ه) روش تحقیق۷ز) سابقه تحقیق۷ح) نوآوری تحقیق۸ن) ساختار تحقیق۹کلیات تحقیق۱۰۱–۱–مبحث نخست: تصرف غیرقانونی۱۱۱–۱–۱–گفتار اول: مفهوم تصرف در لغت۱۱۱–۱–۲–گفتار دوم– مفهوم تصرف در اصطلاح۱۱۱–۱–۳–گفتار سوم: مفهوم تصرف در فقه۱۲۱–۲–مبحث دوم: جرم۱۲۱–۲–۱–گفتار اول: مفهوم جرم در لغت۱۲۱–۲–۲–گفتار دوم: مفهوم جرم در اصطلاح۱۴۱–۲–۳–گفتار سوم: مفهوم جرم در فقه۱۶۱–۲–۴–گفتار چهارم: مفهوم جرم در حقوق۱۶۱–۳–مبحث سوم: بررسی مبحث تصرف غیرقانونی۱۷تصرف غیر قانونی در اموال عمومی ایران و انگلیس۱۹مقدمه۲۰۲–۱–مبحث نخست: رکن تصرف غیر قانونی۲۱الف ) رفتار مجرمانه:۲۲۲–۱–۱–گفتار نخست: رفتار مجرمانه تصرف۲۲۲–۱–۲–گفتار دوم: رفتار مجرمانه تصرف غیر قانونی۲۴۲–۱–۳–گفتار سوم: اهمال و تفریط منجر به تضییع مال۲۴۲–۱–۴–گفتار چهارم: مصرف غیر مجاز۲۵۲–۲–مبحث دوم: موارد مشتبه۲۶۲–۳–مبحث سوم: شرط تسلیم قبلی مال۳۱۲–۴–مبحث چهارم: تعلق مال به دولت۳۲۲–۴–۱–گفتار نخست: مفهوم مستخدم دولت در انگلیس۳۴۲–۴–۲–گفتار دوم: مفهوم شخص در حکم مستخدم دولت۳۶۲–۵–مبحث پنجم: رکن معنوی۳۶عوامل ارتکابی جرم تصرف غیر قانونی۳۹۳–۱–مبحث نخست: مفاهیم قانونی۴۰۳–۱–۱–گفتار نخست: مفهوم وجوه نقدی۴۰۳–۱–۲–گفتار دوم: مفهوم مطالبات۴۰۳–۱–۳–گفتار سوم: مفهوم اموال دولتی۴۰۳–۱–۴–گفتار چهارم: اموال متعلق به اشخاص۴۱۳–۲–مبحث دوم: ارتکاب جرم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی۴۲۳–۲–۱–گفتار نخست: عنصر معنوی جرم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی۴۳۳–۲–۲–گفتار دوم: عنصر مادی جرم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی۴۸۳–۲–۲–۱–بند نخست: بنا بر نظر مرتکب۴۸۳–۲–۲–۲–بند دوم– بنا بر نظر موضوع۵۲۳–۲–۲–۳–بند سوم: بنا بر نظر حیثیت جرم۵۶۳–۲–۳–گفتار سوم–عنصر قانونی جرم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی۵۸۳–۲–۴–گفتار چهارم: مسوولیت کارکنان دولت۵۹نتیجه گیری و پیشنهادات۶۳مقدمه۶۴نتیجه گیری۶۴پیشنهادات۶۵منابع و ماخذ۶۸Abstract۷۲

کلیدواژه ها

  • تصرف اموال عمومی
  • فساد اقتصادی
  • تصرف غیر قانونی
  • تصرف