بررسی جهانی شدن قواعد حل تعارض

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بررسی جهانی شدن قواعد حل تعارض
عنوانبررسی جهانی شدن قواعد حل تعارض
رشتهحقوق بین الملل
دانشجوامیر جوادی
استاد راهنمامحمدتقی عابدی
استاد مشاور[[]]
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۲
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی



بررسی جهانی شدن قواعد حل تعارض عنوان پایان نامه ای است که توسط امیر جوادی، با راهنمایی محمدتقی عابدی در سال ۱۳۹۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دفاع گردید.

چکیده

جهانی شدن از جمله پدیده هایی است که ابتدا در حوزه اقتصاد شروع شد سپس در حوزه های دیگر از جمله سیاست، فرهنگ و حقوق شروع به پیشرفت و فعالیت کرد. جهانی شدن حقوق از جمله مواردی است که فلاسفه و حقوقدانان نسبت به آن اهتمام دارند. این در حالی است که تحقق چنین هدفی با مشکلات بسیاری روبرو است، از جمله تفاوت فرهنگ ها، مذاهب و جهان بینی های ملت های مختلف در جهان، امکان چنین امری را نزدیک به محال ساخته است. با این حال برخی نهادها کماکان به یکسان سازی قواعد حقوقی در سطح بین المللی مشغول هستند، تا بتوانند در برخی زمینه های مناقشه آمیز نسبت به ایجاد قواعد یکسان اقدام کنند. از جمله مهمترین مباحثی که به ایجاد قوانین یکسان کمک می کند، جهانی شدن قواعد حل تعارض می باشد. قواعد حل تعارض شاخه ای از مطالعات حقوق بین الملل خصوصی می باشد که باعث ایجاد و صدور احکام متفاوت در برخی موضوعات مشترک میان کشورهای مختلف می شود. از این رو با توجه به تبدیل جهان به یک دهکده و گسترش فعالیت های تجاری، فرهنگی، سیاسی و... به نظر می رسد که ارتباط افراد با یکدیگر در سطح بین المللی امری انکارناپذیر شده است. باید به این نکته توجه کرد که ایجاد قوانین متحدالشکل در رابطه با قواعد حل تعارض امری مهم می باشد. لذا در این تحقیق سعی شده است که به بررسی جهانی شدن قواعد حل تعارض در حوزه های مختلف قواعد حل تعارض پرداخته شود.

ساختار و فهرست پایان نامه

فهرست مطالبمقدمه۱بیان مساله۲ضرورت انجام تحقیق۴سوالات تحقیق۴سوال اصلی۴سوالات فرعی۴فرضیه های تحقیق۴اهداف تحقیق۵پیشینه تحقیق۵روش تحقیق۶ساماندهی تحقیق۶فصل اول: مفهوم شناسی تحقیق (مفاهیم و تعاریف)۷مبحث اول: مفهوم جهانی شدن۷گفتار اول: تعریف جهانی شدن۹گفتار دوم: تاریخچه جهانی شدن۱۲گفتار سوم: دلایل جهانی شدن۱۴مبحث دوم: ارتباط حقوق بین الملل و جهانی شدن حقوق۱۵مبحث سوم : مفهوم تعارض قوانین۱۷گفتار اول: مفهوم تعارض و جایگاه آن در حقوق۱۷بند اول: مفهوم لغوی تعارض۱۸بند دوم: مفهوم اصطلاحی تعارض۱۸گفتار دوم: تعریف تعارض قوانین۲۰مبحث چهارم: مبنای پیدایش تعارض قوانین۲۲گفتار اول: تفاوت در حاکمیت۲۴گفتار دوم: اتباع کشورها۲۵گفتار سوم: درون مرزی بودن قوانین۳۱فصل دوم: جهانی شدن حقوق از طریق اتخاذ قواعد حل تعارض قوانین (ضرورت، طرق و اصول حاکم)۳۳مبحث اول: ضرورت ایجاد قوانین متحدالشکل۳۴گفتار اول: حمایت از حقوق مکتسبه۳۷گفتار دوم: دشواریهای دست یابی به قانون بیگانه۳۹مبحث دوم: طرق و موسسات جهانی متولی یکسان سازی و اتخاذ قوانین کشورها در حیطه حقوق خصوصی۴۰گفتار اول: موسسه یکنواخت سازی حقوق خصوصی (UNIDROIT)۴۱گفتار دوم: آنسیترال۴۴گفتار سوم: جامعه اقتصادی اروپا۴۵مبحث سوم: مصادیق جهانی شدن قواعد حل تعارض۴۶گفتار اول: جهانی شدن قواعد حل تعارض در حوزه قانون حاکم بر داوری تجاری بین المللی۴۶بند اول: جایگاه داوری در نظام تجاری بین المللی۴۷بند دوم: ایجاد قوانین متحدالشکل در زمینه داوری تجاری بین المللی۴۹گفتار دوم: جهانی شدن قواعد حل تعارض در حوزه قانون حاکم بر قراردادها۵۲گفتار سوم: جهانی شدن قواعد حل تعارض درحوزه اموال۵۸بند اول: اموال غیرمنقول۶۱بند دوم: اموال منقول۶۲بند سوم: اموال غیرمادی۶۴گفتار چهارم: جهانی شدن قواعد حل تعارض در باب مسیولیت مدنی۶۶بند اول: کنوانسیون راجع به مسیولیت مدنی ناشی از حوادث رانندگی ۱۹۷۱۶۸بند دوم: کنوانسیون راجع به مسیولیت مدنی ناشی از عمل تولید ۱۹۷۳۶۹فصل سوم : تاثیر موانع اجرای قانون خارجی برجهانی شدن۷۱مبحث اول : نظم عمومی و تاثیر آن بر جهانی شدن قواعد حل تعارض۷۲گفتار اول : نظم عمومی از منظر حقوق داخلی۷۴گفتار دوم : نظم عمومی در حقوق بین الملل خصوصی۷۵بند اول: محدوده اعمال نظم عمومی۷۹بند دوم: زمان و مکان در نظم عمومی۸۱گفتار سوم : تاثیر نظم عمومی در پذیرش قواعد حل تعارض هماهنگ و تاثیر آن بر جهانی شدن۸۲مبحث دوم : تقلب نسبت به قانون و تاثیر آن بر جهانی شدن قواعد حل تعارض۸۶گفتار اول : مبانی حقوقی قاعده جلوگیری از تقلب نسبت به قانون و شرایط اعمال آن۸۷بند اول: ارتباط بین قاعده نظم عمومی و تقلب نسبت به قانون۹۰بند دوم: ارکان تقلب نسبت به قانون۹۱بند سوم : شرایط تشکیل تقلب نسبت به قانون۹۲الف: وجود تقلب۹۳ب: اعمال قاعده مذکور مشروط به عدم امکان جلوگیری از اجرای قانون خارجی به وسایل دیگر۹۳گفتار دوم : اثر تقلب نسبت به قانون با توجه به جهانی شدن تعارض قوانین۹۴بند اول: از نظر دولتی که تقلب برای فرار از قانون آن به عمل آمده۹۴بند دوم: آثار از نظر دولتی که شخص ذینفع خواستار اجرای قانون آن کشور۹۵بند سوم: آثار از نظر دولت های ثالث۹۶بند چهارم: تاثیر جهانی شدن بر قاعده تقلب نسبت به قانون۹۶مبحث سوم: موانع جهانی شدن از منظر اسلام۹۸گفتار اول: قاعده نفی سبیل۹۹گفتار دوم: قاعده فقهی رکون۱۰۰نتیجه گیری۱۰۶منابع و ماخذ۱۰۹منابع فارسی۱۰۹منابع عربی۱۱۴منابع انگلیسی۱۱۴

کلیدواژه ها

  • حقوق خصوصی
  • جهانی شدن
  • قواعد حل تعارض
  • بین الملل خصوصی
  • جهانی سازی
  • نظام حقوقی
  • هماهنگی
  • حقوق بین الملل
  • اختلاف (تعارض)