بررسی حقوق کودک و کودک آزاری در ایران

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بررسی حقوق کودک و کودک آزاری در ایران
عنوانبررسی حقوق کودک و کودک آزاری در ایران
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوداود قدیمی
استاد راهنماوحید زارعی شریف
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۵
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی بندر انزلی



بررسی حقوق کودک و کودک آزاری در ایران عنوان پایان نامه ای است که توسط داود قدیمی، با راهنمایی وحید زارعی شریف در سال ۱۳۹۵ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی بندر انزلی دفاع گردید.

چکیده

کودکان به علت ویژگیهایی که از نظر سنی دارند بسیار آسیب پذیر هستند و نیاز به حمایت و مراقبت ما دارنداما گاهی بزرگساالن به دالیل مختلف به جای حمایت و مواظبت از کودکان آنان را مورد آزار قرار میدهند.کودک آزاری شامل رفتارهایی است که توسط افراد دیگر خصوصا بزرگساالن نسبت به کودکان انجام میگیرد وبه نوعی به سالمت جسمی و روانی کودکان آسیب میرساند. کودک آزاری از دو کلمه کودک (child (وآزار (abuse (تشکیل شده است. از نگاه قوانین بین المللی، هم چون پیمان نامه حقوق کودک، به بچه کمتر از۸۱ سال، کودک اطالق میشود. و در فقه نیز به فردی اطالق میشود که به بلوغ شرعی نرسیده باشد. البته براساس نظریه اکثر فقها سن بلوغ شرعی برای دختران ۹ سالگی و برای پسران ۸۱ سالگی است. قانون مجازاتاسالمی و قانون مدنی نیز از دیدگاه فقها پیروی میکند. البته با توجه به آن چه در ذیل ماده اول پیمان نامه آمده،سن ۸۱ سال در صورتی لحاظ میشود، که در حقوق جاری کشورهای عضو، سن زود تری تعیین نشده باشد.لذا با توجه به این که سن بلوغ در حقوق جاری ایران زودتر از سن مقرر در پیمان نامه است، لذا سن بلوغمذکور در قوانین ایران مورد عمل خواهد بود.

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده۱فصل اول کلیات………………………… ۲۱–۱– مقدمه۳۱–۲– بیان مساله۴۱–۳– پرسشهای تحقیق۷۱–۴– فرضیات تحقیق۷۱–۵– اهمیت تحقیق۷۱–۶– اهداف تحقیق۸۱–۷–روش تحقیق و محدودیت های آن۸۲–۱– تعریف طفل یا کودک۱۰۲–۱–۱– تعریف حقوقی طفل یا کودک۱۰۲–۱–۲– تعریف کودک آزاری۱۱۲–۲– انواع کودک آزاری۱۵۲–۲–۱– کودک آزاری جسمی۱۵۲–۲–۲– کودک آزاری جنسی ۱۸۲–۲–۳– کودک آزاری ناشی از غفلت۱۹۲–۲–۴– کودک آزاری عاطفی۲۰۲–۳– پیشینه کودک آزاری۲۴۲–۳–۱– اعلامیه جهانی حقوق کودک (۱۹۵۹)۲۶۲–۳–۲– کنوانسیون حقوق کودک (۱۹۸۹)۲۶۲–۳–۳– کودک آزاری از نگاه حقوق ایران۲۸۲–۳–۴– سوء استفاده جنسی از کودکان۲۹فصل سوم مصادیق کودک آزاری جسمی در قوانین کیفری۳۹۳–۱– قتل کودک۴۰۳–۲– تنبیه بدنی کودکان۴۲۳–۳– کودک آزاری روانی (عاطفی)۴۳۳–۴– ممانعت از تحویل و ملاقات طفل با اشخاص ذی حق۴۴۳–۵– تعرض و توهین به اطفال و ایجاد مزاحمت برای آنها۴۴۳–۶–ربودن یا مخفی نمودن طفل۴۵۳–۷–قاچاق کودکان۴۶۳–۸–کار اجباری کودکان۴۷۳–۸–۱– انواع کار کودکان۴۹۳–۸–۲–قوانین حمایتی و کنترل های قانونی در رابطه با کار کودک۴۹۳–۹–کودک آزاری۵۱۳–۱۰–هرزه نگاری (پورنو گرافی) نسبت به کودکان۵۳۳–۱۱–وادار کردن کودک به تکدی گری۵۴۳–۱۲–حفاظت کودک در قوانین مدنی و اسناد بین المللی۵۵فصل چهارم نتایج و پیشنهادها۶۷۴–۱–انواع مصادیق کودک آزاری یا سوء استفاده جمعی یا گروهی۶۸۴–۱–۱–تجارت کودکان ۶۸۴–۱–۲– برهنه نمایی کودکان در شبکه اینترنت۷۱۴–۱–۳–کودک ربایی ملی و بین المللی۷۳۴–۱–۴– ازدواج های اجباری کودکان۷۴۴–۲– کار اجباری کودکان۷۶قرآن کریم,سوره بقره آیه

وسوره مایده آیه۸۷۹منابع۷۹

کلیدواژه ها

  • آزار جنسی
  • کودک آزاری
  • حقوق کودکان
  • کودک
  • تنبیه