تروریسم در حقوق ایران و بین الملل

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
تروریسم در حقوق ایران و بین الملل
عنوانتروریسم در حقوق ایران و بین الملل
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوعزیز سهرابی
استاد راهنمافخرالدین ابوییه
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۵
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان



تروریسم در حقوق ایران و بین الملل عنوان پایان نامه ای است که توسط عزیز سهرابی، با راهنمایی فخرالدین ابوییه در سال ۱۳۹۵ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دفاع گردید.

چکیده

امروزه تروریسم به یکی از مهمترین چالش هایی که اکثر کشور ها با آن مواجه هستند، تبدیل شده است. نگرانی در خصوص افزایش احتمال استفاده تروریست ها از ابزار ها و شیوه های نوین ارتکاب این جرم از قبیل تروریسم هسته ای، بیولوژیکی، شیمیایی و... حساسیت این پدیده را در عصر حاضر به نحو چشمگیری بالا برده است. کشور ایران از جمله کشورهایی است که بیشترین لطمات را از حوادث تروریستی متحمل گردیده است و در معرض خطرات بالقوه بسیاری از این جهت می باشد. از این رو مبارزه همه جانبه با این پدیده و پیشگیری از وقوع آن امری ضروری و انکار ناپذیر می باشد. یکی از شیوه هایی که می توان از طریق آن از وقوع اقدامات تروریستی پیشگیری نمود، استفاده از راهکارهای پیشگیرانه وضعی می باشد. با مطالعه اقدامات تروریستی مشخص می گردد هر چند که تروریست ها اعمال مجرمانه خود را در قالب ها و شیوه های متنوع و متفاوتی مرتکب می شوند، اما به دلیل اهداف و انگیزه های خاصی که دارند غالبا آماج معینی را مورد هدف قرار می دهند. در این پایان نامه سعی شده به بررسی این مطالب پرداخته شود که چگونه می توان با شناخت شیوه ها و ابزار های متفاوت و متنوع ارتکاب اقدامات تروریستی و آماجی که برای تروریست ها دارای جذابیت می باشد، با اعمال راهکارهای پیشگیرانه وضعی متناسب با این اقدامات حول آماج مذکور، از طریق افزایش تلاش و خطرات و همچنین کاهش منافع قابل پیش بینی ارتکاب اقدامات تروریستی و ازبین بردن عوامل محرک تروریست ها و حذف بهانه های توجیه کننده وقوع عملیات مذکور، از ارتکاب اقدامات تروریستی پیشگیری نمود یا آن را کاهش داد.

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده۱مقدمه۲الف) بیان مسیله پژوهش۶ب) مرور سوابق پژوهش۷ج)پرسش های پژوهش۷ه) فرضیه های پژوهش۷و) روش پژوهش۸ز) ساختار پژوهش۸بررسی سیر تاریخی تروریسم و اقسام آن۱۰۱–۱ تعریف ترور و تروریسم۱۰۱–۱–۱ تعریف لغوی تروریسم۱۰۱–۱–۲ مفهوم جرم تروریسم۱۲۱–۲ جایگاه تروریسم در حقوق ایران۱۹۱–۳ جایگاه تروریسم در حقوق بین المللی و فراملی۲۰۱–۴ سوابق تاریخی تروریسم۲۶۱–۴–۱ بررسی پدیده ی تروریسم در اسلام۲۶۱–۴–۲ اقدامات تروریسم در ایران۳۱۱–۴–۲–۱ فعالیت های تروریسم پیش از انقلاب۳۲۱–۴–۲–۲ فعالیت های تروریسم پس از انقلاب۳۸۱–۵ ایدیولوژی تروریسم در طول تاریخ۴۳۲ بررسی اصول، انگیزه ها و اهداف تروریسم۴۶۲–۱ سنخ شناسی تروریسم بر اساس انگیزه ها۴۶۲–۱–۱ انگیزه۴۶۲–۱–۲ سازماندهی۴۷۲–۱–۳ ابزار۴۷۲–۱–۴ اهداف۴۸۲–۲ گونه شناسی تروریسم بر پایه تاریخی۴۹۲–۲–۱ تروریسم سنتی۴۹۲–۲–۲ تروریسم مدرن۵۱۲–۲–۲–۱ ترور در فرانسه۵۱۲–۲–۲–۲ آنارشیست ها۵۲۲–۲–۲–۳ اتحاد جماهیر شوروی ( ۱۹۱۷ )۵۴۲–۲–۳ تروریسم پست مدرن۵۵۳ اقدامات جامعه بین المللی برای مقابله باتروریسم ۳–۱ مبارزه با تروریسم۵۷۳–۲ کنوانسیون های بین المللی منطقه ای۵۸۳–۲–۱ کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم۵۸۳–۲–۲ کنوانسیون راجع به جرایم و برخی اعمال ارتکابی دیگر در هواپیما ۱۹۶۳۵۹۳–۲–۳ پروتکل جلوگیری از اعمال غیر قانونی خشونت آمیز در فرودگاهها۷۱۳–۳ قطعنامه های شورای امنیت۷۶۳–۳–۱ صلاحیت و اختیارات شورای امنیت۷۶۳–۳–۲ صلح و امنیت بین المللی۸۱۳–۳–۳ قطعنامه ۱۳۷۳ و تعهدات دولتها در مقابله با تروریسم۸۵۳–۴ شناسایی تعهدات دولتها و قطعنامه ۱۳۷۳۸۷۳–۴–۱ جرم انگاری و تعقیب کیفری تروریسم۸۷۳–۴–۲ الزام دولتها به همکاری و معاضدت با یکدیگر۹۰۳–۴–۳ مقابله با تامین مالی تروریسم۹۲۳–۴–۴ عدم پشتیبانی مستقیم و غیر مستقیم از تروریسم۹۶۳–۵ سازوکارهای اجرایی مفاد قطعنامه ۱۳۷۳۹۹۴ اقدامات و قوانین داخلی ایران و مجازات تروریسم در ایران و حقوق بین الملل۱۰۰۴–۱ تروریسم در حقوق جزای ایران ۱۰۰۴–۲ رویکرد قوانین جزایی ایران نسبت به تروریسم۱۰۱۴–۳ تدبیری بین المللی، راهبردی جهانی۱۰۴۴–۳–۱ ضمانت های مشترک۱۰۵۴–۳–۲ اقدامات نظامی۱۰۶۴–۳–۳ هدف نهایی مقابله با تروریسم۱۰۷۴–۴ راهبرد ایران در مقابله با تروریسم۱۰۷نتیجه گیری۱۰۹فهرست منابع۱۱۱Abstract۱۱۶

کلیدواژه ها

  • تعاریف تروریسم
  • حقوق بشر
  • آدم کشی
  • خشونت
  • ایجاد رعب و وحشت
  • قطعنامه و کنوانسیون های بین المللی تروریسم