جایگاه گمرک در مبارزه با جرم پولشویی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جایگاه گمرک در مبارزه با جرم پولشویی
عنوانجایگاه گمرک در مبارزه با جرم پولشویی
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوواحد جبه دار
استاد راهنمافرهاد میرزایی
استاد مشاورندارد ندارد
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۶
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس



جایگاه گمرک در مبارزه با جرم پولشویی عنوان پایان نامه ای است که توسط واحد جبه دار، با راهنمایی فرهاد میرزایی و با مشاوره ندارد ندارد در سال ۱۳۹۶ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس دفاع گردید.

چکیده

پول شویی به فرایندهایی گفته می شود که برای پنهان کردن منشا مجرمانه پول های حاصل از فعالیت های مجرمانه به کار می رود. به عبارتی پول شویی جرمی است که در راستای جرم منشا اتفاق می افتد. پول شویان درآمد حاصل از کارهای خلاف را وارد تجارت و معاملات قانونی نموده و با انجام مراحلی تلاش بر قانونی و مشروع جلوه دادن پول ها می کنند. پول شویی از جمله جرایم مخرب بر اقتصاد سالم و قانونی جامعه و نظام است. این پدیده نه تنها بر اقتصاد، بلکه جنبه های اجتماعی جامعه را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. چنانچه برای مقابله با این پدیده خطرناک اقداماتی انجام نشود مجرمان این جرم با عواید حاصل از کارهای خلاف خود قدرتمندتر شده و جامعه را به انحطاط می کشانند. اساس روش های به کار گرفته شده از سوی مجرمین بر حسب مکان شست و شوی پول، میزان مورد شست و شو، امکانات آنها و..... متفاوت است. آثار و تبعات ناگوار اقتصادی و اجتماعی، سیاسی، پروسه پول شویی بر هیچ کس پوشیده نیست و همگی اقتصاد دانان و محققین و حقوق دانان بر این مسیله اتفاق نظر دارند. پول شویی باعث بروز بی ثباتی در بازارهای مالی می شود، از دیگر آثار پول شویی اختلال در توضیع در امد جامعه است. چراکه فعالیت های انان در بخش مفید تولیدی و سرمایه گذاری واقعی نبوده و از زیر بار پرداخت مالیات و عوارض قانونی نیز شانه خالی می کنند. در این پووهش به بررسی شیوه ارتکاب پول شویی و آثار و راه های پیشگیری از آن و نیز بررسی نقش گمرک در مبارزه با این پدیده (پولشویی) می پردازیم.

ساختار و فهرست پایان نامه

فهرست مطالبعنوان صفحهچکیده ۱فصل اول: کلیات تحقیق۲ا)بیان مساله۳ب)اهمیت و ضرورت تحقیق۵پ)پیشینه تحقیق۶ت)جنبه نوآوری تحقیق۸ر)اهداف تحقیق۸ز)سوالات تحقیق۹د)فرضیه های تحقیق۹ج)تعریف واژه ها و اصطلاحات فنی و تخصصی۹ح)روش تحقیق۱۰ل)روش گردآوری داده ها۱۰م)روش ها و ابرار تجزیه و تحلیل داده ها۱۱ن)ساختار تحقیق۱۱فصل دوم :تعاریف و مفاهیم تحقیق۱۲۲–۱–مفهوم پیشگیری و انواع آن۱۳۲–۲–انواع پیشگیری بر اساس جامعه هدف۱۴۲–۲–۱–پیشگیری اولیه۱۴۲–۲–۲–پیشگیری ثانویه۱۴۲–۲–۳–پیشگیری ثالث۱۵۲–۴–انواع پیشگیری با توجه به نوع اقدام۱۵۲–۴–۱–پیشگیری کیفری۱۵۲–۴–۲–پیشگیری غیر کیفری:۱۶۲–۵–مفهوم جرم، تکرار جرم و پیشگیری از تکرار جرم۲۰۲–۵–۱–تعریف جرم:۲۰۲–۵–۲– مفهوم تکرار از دیدگاه حقوقی۲۰۲–۶–مفهوم و تعریف پولشویی۲۰۲–۶–۱–انواع پولشویی۲۱۲–۶–۲–مراحل پولشویی۲۲۲–۶–۳–پولشویی الکترونیکی۲۳۲–۶–۴–ویژگی های پولشویی۲۴۲–۶–۵–ارکان جرم پولشویی:۲۵۲–۷–تعریف قاچاق۲۸۲–۷–۱– مفهوم قاچاق۲۸۲–۷–۲–مفهوم مواد مخدر۲۹۲–۷–۳–مفهوم اصطلاحی مواد مخدر در اسناد بین المللی۳۳۲–۷–۴–شگردهای حمل و قاچاق مواد مخدر۳۵فصل سوم: جرایم اقتصادی و شیوه های ارتکاب پولشویی۳۸۳–۱– علل بروز جرایم اقتصادی و عوامل جلوگیری از آن۳۹۳–۲–شیوه های ارتکاب پولشویی۴۴۳–۳–استفاده از سیستم بانکی۴۵۳–۴– استفاده از سیستم بانکی موازی (حواله)۴۷۳–۵– استفاده از بانکهای کارگزار۴۹۳–۶– افتتاح حساب با هویت مجعول۵۰۳–۷– آژانسهای مسافرتی و شرکتهای حمل ونقل۵۰۳–۸– عرضه کنندگان کالای گران قیمت۵۱۳–۹– دفاتر اسناد رسمی۵۱۳–۱۰– تاسیس شرکت سرمایه گذاری مسکن۵۱۳–۱۱–فعالیت تحت عنوان بنگاه خیریه۵۲۳–۱۲–تاسیس شرکتهای بیمه و یا استفاده از بیمهنامه۵۲۳–۱۲–استفاده از کازینوها۵۳۳–۱۴– استفاده از بورس( اوراق بهادار،کالا، فرابورس)۵۳۳–۱۵– آثار و پیامدهای پولشویی۵۴۳–۱۶–راه های پیشگیری از جرم پولشویی۵۶فصل چهارم: نقش گمرک در مبارزه با جرم پولشویی۶۱۴–۱–بررسی قانونی جرم پولشویی۶۲۴–۲– نقش و جایگاه گمرک در مبارزه با پولشویی۶۳۴–۳– عوامل موثر در بهبود نقش گمرک در کنترل پدیده پولشویی۷۱۴–۴– سیاست کیفری ایران در قبال تطهیر پول۷۳۴–۵–محورهای پیشگیری وضعی از جرایم گمرکی در ایران۷۷فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادها۸۳۵–۱–نتیجه گیری۸۴۵–۲–پیشنهادها۸۶منابع و م–آخذ:۸۸

کلیدواژه ها

  • درامد پایدار
  • جرم
  • پارامترهای پراکندگی