جنبه های کیفری قانون مالیات بر ارزش افزوده

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جنبه های کیفری قانون مالیات بر ارزش افزوده
عنوانجنبه های کیفری قانون مالیات بر ارزش افزوده
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوحمید قاسمی
استاد راهنمابهروز گلپایگانی
استاد مشاورمنصور رحمدل
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۱
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی



جنبه های کیفری قانون مالیات بر ارزش افزوده عنوان پایان نامه ای است که توسط حمید قاسمی، با راهنمایی بهروز گلپایگانی و با مشاوره منصور رحمدل در سال ۱۳۹۱ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دفاع گردید.

چکیده

منظور از جنبه های کیفری مالیات بر ارزش افزوده، جرایمی می باشد که پیرامون اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، امکان وقوع دارند که مهم ترین آنها عبارتند از: جعل، کلاهبرداری، فرار و تقلب مالیاتی.فرار و تقلب مالیاتی از جمله شایع ترین جرایم ارتکابی در ارزش افزوده به شمار می رود که غالبا همراه با ارتکاب جرایمی نظیر جعل و استفاده از اسناد و مدارک حسابداری مجعول می باشد. فرار و تقلب مالیاتی اگرچه در ایران جرم انگاری نگردیده است، لیکن رویه ی غالب بیشتر کشورهای پیشرفته بر جرم انگاری آن جرایم است. در حال حاضر، فرار و تقلب مالیاتی در ایران در حد یک انحراف (کج روی) باقی مانده است.جعل در مالیات بر ارزش افزوده هم به شکل مادی و هم به شکل مفادی صورت می گیرد. موضوع جعل در ارزش افزوده بیشتر راجع به اسناد و مدارک حسابداری و همچنین دفاتر روزنامه و کل می باشد. جعل مادی ابتدا در اسناد و مدارک حسابداری صورت گرفته و سپس به دفاتر روزنامه و کل منتقل می شود. جعل مفادی نیز به صورت قلب ماهیت حساب ها می باشد. گاهی موضوع جعل در ارزش افزوده فاکتورهای فروش و همچنین گواهینامه های مجعول می باشد که از طرف شرکت های صوری صادر می شوند.اما کلاهبرداری در ارزش افزوده غالبا به سه طریق صورت می گیرد: ۱) گاهی شرکت های صوری با ارایه گواهینامه های مربوط به ارزش افزوده – که از سوی ادارات امور مالیاتی صادر می شود – مودیان را فریب داده و از آنان کلاهبرداری می کنند. ۲) گاهی فعالان اقتصادی از مشتریان خود به بهانه ی مشمولیت در این نظام مالیاتی، مالیات و عوارض دریافت می کنند، لیکن آن را به حساب سازمان واریز نمی کنند. ۳) گاهی مودیان، با استفاده از اسناد و مدارک حسابداری مجعول درخواست استرداد بیش از میزان واقعی بستانکاری (اعتبار) مالیاتی خود را دارند.

ساختار و فهرست پایان نامه

عنوان صفحهچکیدهمقدمه۱بخش اول : کلیات مالیات بر ارزش افزوده۵ فصل اول : تاریخچه ، مفاهیم کلیدی، خصوصیات و مزایای ارزش افزوده۷ مبحث اول : تاریخچه ارزش افزوده۷مبحث دوم : مفاهیم کلیدی در ارزش افزوده۱۰ مبحث سوم : استرداد اضافه پرداختی ( بستانکاری ) مالیات بر ارزش افزوده۱۷ مبحث چهارم : خصوصیات مالیات بر ارزش افزوده و مزایای اجرای آن۲۲فصل دوم : سایر عناوین مرتبط با ارزش افزوده۳۲مبحث اول : قلمرو معافیت بر کالاها و خدمات۳۲ مبحث دوم : دامنه شمول قانون و روشهای محاسبه آن۳۵ مبحث سوم : تاریخ تعلق مالیات۳۹مبحث چهارم : وظایف و تکالیف مودیان۴۱بخش دوم : جرایم مرتبط با ارزش افزوده۴۴فصل اول : ارتکاب جعل ، استفاده از اسناد و دفاتر حسابداری مجعول در ارزش افزوده۴۵مبحث اول : جعل و ویژگیهای آن در ارزش افزوده۴۶ مبحث دوم : شواهد و انگیزه های جعل در ارزش افزوده۵۰ فصل دوم : کلاهبرداری و جرایم مرتبط با ماموران مالیاتی در ارزش افزوده۵۶مبحث اول : جرم کلاهبرداری۵۶ مبحث دوم : جرایم مرتبط با مامورین مالیاتی۶۰فصل سوم : فرار مالیاتی در ارزش افزوده۶۵ مبحث اول : کلیات مربوط به فرار مالیاتی۶۵ مبحث دوم : دلایل عمده فرار مالیاتی در ارزش افزوده (طرح مباحث نظری)۷۰مبحث سوم : بررسی میدانی دلیل اصلی فرار مالیاتی در ارزش افزوده ( مدل تنظیم پرسشنامه)

فصل چهارم : لزوم جرم انگاری فرار مالیاتی در ارزش افزوده۱۰۸ مبحث اول : پیرامون ضمانت اجراها و انواع آن در سیستم مالیاتی کشور۱۰۸مبحث دوم : دلایل توجیه کننده جرم انگاری فرار مالیاتی در ارزش افزوده و فواید آن۱۲۰ جمع بندی و نتیجه گیری۱۲۴ ارایه پیشنهادات۱۲۹ منابع و مآخذ۱۳۱

کلیدواژه ها

  • کلاهبرداری
  • مالیات ارزش افزوده
  • ارزش افزوده
  • فرار و تقلب مالیاتی
  • کلاهبرداری در مالیات بر ارزش افزوده
  • جعل در مالیات بر ارزش افزوده
  • فرار از پرداخت مالیات
  • جعل اسناد
  • حقوق جزا
  • تقلب