حقوق تجارت، جلد دوم (عرفانی)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
حقوق تجارت، جلد دوم
حقوق تجارت، جلد دوم (عرفانی).jpg
نویسنده(ها)محمود عرفانی
کشورایران
مکان ناشر فارسی: تهران
زبانفارسی
موضوع(ها)حقوق تجارت
ناشرانتشارات جنگل، جاودانه
تاریخ نشر
1394
شمار صفحات204

حقوق تجارت نام کتابی از محمود عرفانی است که توسط انتشارات جنگل، جاودانه به چاپ رسیده‌است.

محتوای کتاب

جلد دوم از کتاب حقوق تجارت در ۱۱ فصل تدوین گردیده‌است:

  1. فصل اول: شرکت‌های سهامی عام و خاص. در این بخش به عناوینی مانند: اهمیت اقتصادی و ماهیت حقوقی شرکت سهامی، تشکیل شرکت سهامی، سهام و اوراق قرضه و … پرداخته شده‌است.
  2. فصل دوم: شرکت با مسئولیت محدود. در این فصل نویسنده ضمن بیان تعریف، سابقه تاریخی و خصوصیات شرکت با مسئولیت محدود، شرایط تشکیل این شرکت را تبیین کرده و ارگان‌های اداره کننده، کنترل‌کننده و تصمیم گیرنده این نوع شرکت را مورد مطالعه قرار می‌دهند. در بخش آخر نیز به بحث انحلال و تصفیه این شرکت می‌پردازند.
  3. فصل سوم: شرکت تضامنی. تعریف شرکت، وضعیت حقوقی شرکا، مسئولیت شرکا در مقابل طلبکاران شخصی خود، تأسیس و اداره شرکت، انحلال شرکت تضامنی و نتایج آن، از عناوینی است که ذیل این فصل به آن پرداخته شده‌است.
  4. فصل چهارم: شرکت نسبی. این فصل به تعریف و تبیین خصوصیات شرکت نسبی اختصاص دارد.
  5. فصل پنجم: شرکت مختلط غیر سهامی. این فصل به بیان تعریف، وضعیت حقوقی شرکا، ارگان تصمیم گیرنده و انحلال و تصفیه شرکت مختلط غیر سهامی می‌پردازد.
  6. فصل ششم: شرکت مختلط سهامی. این فصل خصوصیات شرکت سهامی مختلط مانند: تعریف، وضعیت حقوقی شرکا، ارگان‌ها، بطلان، شیوه انحلال و تصفیه و … را تبیین می‌کند.
  7. فصل هفتم: شرکت‌های تعاونی: سابقه تاریخی و سیر قانونی، نحوه تشکیل، توضیحاتی پیرامون ارگان‌های اداره کننده، تصمیم گیرنده و کنترل‌کننده و… این شرکت، ذیل این بخش آمده‌است.
  8. فصل هشتم: موسسات غیرتجاری و ثبت شرکت‌های خارجی
  9. فصل نهم: مقررات مالیاتی شرکت‌ها و موسسات ایرانی و خارجی
  10. فصل دهم: شرایط اشتغال به کار اتباع بیگانه در ایران
  11. فصل یازدهم: ثبت شرکت داخلی و شعب آن[۱]

بخشی از کتاب

امروزه شرکت‌های سهامى با توجه به فن حقوقی آن و به لحاظ جلب سرمایه‌های کوچک مردم،براى سرمايه گذارى در واحدهاى توليدى، صنعتى، تجارتى و خدماتى از اهميت اقتصادى فوق العاده اى برخوردارند. از طرف ديگر دولت ها نيز در اين امر ناظر بى طرف نمى باشند اما با وضع و اصلاح قوانين حاكم بر شركت هاى سهامى سعى دارند هرچه بيشتر با تقويت و تثبيت حقوق سهامداران اعتماد آنان و ساير پس‌انداز كنندگان را به اين شركت ها جلب نمايند. [۲]

سایر مجلدات

جستارهای وابسته

منابع

  1. محمود عرفانی. حقوق تجارت (جلد دوم) شرکت‌های تجارتی (شرکت‌های سهامی عام و خاص، با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی و تعاونی، مؤسسات غیرتجاری، ثبت شرکت خارجی، مقررات مالیاتی در شرکت‌های ایرانی و خارجی، شرایط کار فرد خارجی در ایران و…). چاپ 2. جنگل، 1389.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6654572
  2. محمود عرفانی. حقوق تجارت (جلد دوم) شرکت های تجارتی (شرکت های سهامی عام و خاص، با مسئولیت محدود، تضامنی، نسبی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی و تعاونی، مؤسسات غیرتجاری، ثبت شرکت خارجی، مقررات مالیاتی در شرکت های ایرانی و خارجی، شرایط کار فرد خارجی در ایران و...). چاپ 2. جنگل، 1389.  ,شماره فیش در پژوهشکده حقوق و قانون ایران: 6654576