حقوق همبستگی و همبستگی بین‌المللی: چالش‌های فرارو و آخرین تحولات

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

حقوق همبستگی و همبستگی بین‌المللی: چالش‌های فرارو و آخرین تحولات نام مقاله‌ای از مصطفی میرمحمدی و جلال صادقی است که در شماره چهل و نهم (اسفند 1394) نشریه پژوهش حقوق عمومی منتشر شده است.

چکیده

نظریه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی نسل‌ها در حقوق بشر از یک‌سو و حقوق همبستگی از سویی دیگر همواره موافقان و مخالفانی داشته است. با گذشت بیش از سه دهه ظهور حقوق همبستگی استقبال منطقه‌ای از آن بیش از سطح جهانی آن بوده است. اما در چند سال اخیر تلاش ملل متحد معطوف قرائت جدیدی از حقوق همبستگی است و دو گزارشگر خاص حق همبستگی بین‌المللی تلاش دارند طرحی نو در معرفی این حقوق و مصادیق آن دراندازند. پرسشی که دراین‌باره مجال طرح می‌یابد این است که آیا تلاش‌های اخیر ملل متحد تحولی در حقوق همبستگی خواهد بود؟ آیا گزارشگران قادر خواهند بود در منظومه حقوق بشر حقوق همبستگی را به‌عنوان حقوق جمعی و نسل سوم شناسایی و بازتعریف کنند؟

مقاله حاضر تلاش دارد با مروری بر آخرین اسناد و گزارش‌ها مناسبات میان حق بر همبستگی بین‌المللی با حقوق همبستگی و حقوق نسل سوم را تحلیل و بررسی نماید. به نظر می‌رسد گزارشگران ملل متحد به هدف طرحی نو حقوق نسل سوم را از رهگذر «حق مردمان و افراد به همبستگی بین‌المللی» جستجو می‌کنند.

کلیدواژه‌ها

  • حقوق بشر
  • حقوق نسل سوم
  • حقوق همبستگی
  • حقوق جمعی
  • همبستگی بین‌المللی

مواد مرتبط

اصطلاحات تخصصی