رای دادگاه درباره تعدد مادی در ارتکاب جعل، استفاده از سند مجعول و تحصیل مال از طریق نامشروع (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۷۰۱۰۰۶۳۳)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۷۰۱۰۰۶۳۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۶/۱۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتعدد مادی در ارتکاب جعل، استفاده از سند مجعول و تحصیل مال از طریق نامشروع
قاضیغفاری
اهوارکی
رمضانی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تعدد مادی در ارتکاب جعل، استفاده از سند مجعول و تحصیل مال از طریق نامشروع: جعل و استفاده از سند مجعول به منظور تحصیل مال از طریق نامشروع، از مصادیق تعدد مادی جرم است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص شکایت خانم ف.الف. به وکالت از بانک صادرات تهران علیه آقای ح.ش. فرزند م.، ۳۰ ساله، اهل و ساکن بوکان، دایر بر جعل مدارک برای افتتاح حساب بانکی و استفاده از اسناد جعلی و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۰۰۰/۳۰۰/۲۳۵ تومان از حساب ده نفر و اتهام آقای الف.ق. فرزند ص.، ۳۳ ساله، اهل و ساکن بوکان، دایر بر جعل اسناد مثل کارت ملی و جواز کسب هر دو متهم با وکالت آقای ف.ج.، دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و مفاد کیفرخواست صادره و اقرار و اعتراف متهمین در جلسه دادگاه و ملاحظه لوایح و مدافعات وکیل آنان وقوع بزه انتسابی به نامبردگان را محرز و مسلم تشخیص و به استناد ماده ۵۳۶ قانون مجازات اسلامی هر یک از متهمین فوق را از بابت جعل مدارک به شش ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشتی قبلی محکوم می نماید و متهم ح.ش. را از بابت استفاده از اسناد جعلی به دوازده میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و به استناد ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری علاوه بر رد مبلغ ۰۰۰/۳۰۰/۲۳۵ تومان در حق بانک صادرات تهران به دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشتی قبلی محکوم می نماید. اما اتهام آقای ح.ش. را دایر بر معاونت در جعل و همچنین اتهام آقای الف.ق. را دایر بر استفاده از اسناد مجعول و معاونت در جعل و استفاده از آن و تحصیل مال نامشروع به مبلغ ۰۰۰/۵۰۰/۱ تومان و معاونت در تحصیل مال نامشروع و همچنین اتهام آقای م.گ. را دایر بر معاونت در جعل و استفاده از آن و معاونت در تحصیل مال نامشروع با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و اظهارات متهمین حاضر در جلسه دادگاه و مدافعات آنان محرز تشخیص نداده و به استناد اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حکم تبرئه صادر می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۰۵ دادگاه عمومی جزایی تهران غفاری

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در این پرونده آقای ف.ج. به وکالت از آقایان ح.ش. و الف.ق. از دادنامه شماره ۰۰۲۷۲ مورخ ۱۹/۳/۹۲ شعبه ۱۰۰۵ دادگاه عمومی جزایی تهران تجدیدنظرخواهی کرده است. به موجب دادنامه موصوف آقای ح.ش. از حیث بزه مشارکت در جعل به تحمل شش ماه حبس و از جهت اتهام استفاده از سند مجعول به پرداخت مبلغ دوازده میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت و بابت تحصیل مال از طریق نامشروع به تحمل دو سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و رد مبلغ ۰۰۰/۳۰۰/۲۳۵ تومان در حق بانک صادرات تهران هم چنین آقای الف.ق. از لحاظ مشارکت در جعل به تحمل شش ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده اند. دادگاه با توجه به بررسی اوراق و مستندات پرونده و مطالعه لوایح ابرازی وکیل تجدیدنظرخواهان در این مرحله ایراد و اعتراض مؤثر و مدللی که موجب نقض و بی اعتباری دادنامه تجدیدنظرخواسته را فراهم کند مطرح نشده است. درخواست تجدیدنظر منطبق با شقوق مندرج در ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری نمی باشد، در ارتباط با جرایم ارتکابی آقای ح.ش. مقررات ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۹۲ حاکم است اگر چه جرایم ارتکابی بیش از سه جرم نمی باشد و دادگاه بدوی نیز در جرایم اصل و استفاده از سند مجعول حداکثر مجازات را مورد حکم قرار نداده است اما با رعایت تبصره ۳ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/۲/۹۲ فقط مجازات اشد بزه تحصیل مال از طریق نامشروع قابل اجرا است. از این رو با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته به شرح فوق به استناد بند الف ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری تأیید و استوار می شود. این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

اهوارکی رمضانی