رای دادگاه درباره تعیین مجازات حبس کمتر از۹۱ روز (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۰۸۶)
شماره دادنامه | ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۰۸۶ |
---|---|
تاریخ دادنامه | ۱۳۹۴/۰۱/۳۱ |
نوع رأی | رأی شعبه |
نوع مرجع | دادگاه تجدیدنظر استان |
گروه رأی | رای کیفری |
موضوع | تعیین مجازات حبس کمتر از۹۱ روز |
قاضی | موسوی جعفری شهنی حسینعلی منصوری |
چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تعیین مجازات حبس کمتر از۹۱ روز: تعیین مجازات حبس کمتر از ۹۱ روز، برخلاف موازین قانونی است.
رأی دادگاه بدوی
در خصوص اتهام ع. ع. با وکالت م. ص. دایر بر ایجاد مزاحمت برای خ. ن. فرزند م. و ایراد جرح عمدی ایشان با چاقو موضوع کیفرخواست شماره ۳۳۱۸-۱۳۹۲/۱۱/۱۶ دادستان عمومی و انقلاب ب. با توجه به شکایت شاکی مزبور-گزارش مورخ ۱۳۹۲/۰۴/۳۱ اکیپ گشت نیروی انتظامی-گواهی پزشکی قانونی- تحقیقات محلی مورخ ۱۳۹۲/۰۷/۰۴ نیروی انتظامی- اقرار صریح متهم در مرحله تحقیقات مقدماتی(صورت جلسه بازجویی ۱۳۹۲/۰۸/۲۳ متهم موصوف نزد قاضی کشیک) با این توضیح که اظهار داشته است((...به قصد مزاحمت به سمت شاکیه رفتیم و یک حرف زننده به وی زدم...و با لگد به شاکی زدم...نمی دانم چه کسی او را مجروح کرد...چه کسی وی را با چاقو زده...)) و اظهارات س.غ. در یگان انتظامی-اظهارات نماینده دادستان و دفاعیاتش در جلسه دادرسی بزه های انتسابی به ایشان محرز و مسلم است بنابراین دادگاه متهم را از حیث بزه ایجاد مزاحمت برای شاکی طبق ماده ۶۱۹ قانون مجازات اسلامی(کتاب تعزیرات) به دو ماه حبس تعزیری و پنجاه ضربه شلاق تعزیری و از حیث بزه ایراد جرح عمدی با چاقو به لحاظ جنبه حق الناسی (ایراد جرح) طبق مواد ۴۴۹-۷۰۹-۷۱۴ قانون مجازات اسلامی به پرداخت:۱-یک درصد دیه کامل بابت دو خراش مچ دست راست ۲-یک و نیم درصد دیه کامل بابت ارش زیر بغل سمت چپ(متلاحمه) و یک و نیم هزارم دیه کامل بابت کبودی آن محل ۳-یک درصد دیه کامل بابت ارش باز کردن محدود جدار قفسه سینه(توراکتومی) ۴-یک درصد دیه کامل بابت ارش زیرکتف چپ(دامیه) ۵-هفت درصد دیه کامل بابت ارش عوارض روانی در حق شاکی و از حیث جنبه عمومی(استعمال چاقو) طبق تبصره ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی(کتاب تعزیرات) به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم می کند که اولا با توجه به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به لحاظ اینکه متهم دو فعل مجرمانه را انجام داده، از باب تعدد جرم دو مجازات تعیین شده است، لکن فقط مجازات اشد یعنی یک سال حبس تعزیری قابل اجرا خواهد بود. ثانیا برابر ماده ۲۷ قانون مجازات اسلامی در اجرای حکم حبس موصوف ایام بازداشت قبلی محاسبه خواهد شد. ضمن اینکه متهم برابر بند الف ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی از تاریخ وقوع جنایت(۱۳۹۲/۰۵/۳۱) یک سال قمری مهلت دارد که دیه را در حق شاکی تأدیه نماید. رأی صادرشده حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران خواهد بود.
رئیس شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی جزایی بهارستان - موسوی
رأی دادگاه تجدیدنظر استان
در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای م. ص. به وکالت از آقای ع. ع. نسبت به دادنامه شماره ۳۰۰۴۲۲-۹۳ مورخ ۱۳۹۳/۰۵/۰۵ در پرونده کلاسه ۴۰۱۰۲۹-۹۲ صادره از شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی جزائی شهرستان ب. که به موجب آن آقای ع. ع. به اتهامات:۱-ایجاد مزاحمت برای بانوان۲- ایراد ضرب وجرح عمدی با چاقو موضوع شکایت خانم خ. ن. و با احراز بزهکاری و به استناد مواد قانونی از حیث ایجاد مزاحمت برای خانم خ. ن. به دو ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق و از حیث ایراد ضرب وجرح عمدی و از جنبه خصوصی جرم به پرداخت مقادیری دیه و ارش در حق مجروح خانم خ. ن. و از جنبه عمومی جرم به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است، نظر به اینکه تجدیدنظرخواه ایراد و دفاع مؤثری که موجب نقض دادنامه تجدیدنظر خواسته از حیث بزهکاری آقای ع. ع. باشد اقامه ننموده است و ازنظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظر خواسته از حیث بزهکاری منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده است و ایرادی که موجب نقض باشد، مشهود نیست الا اینکه از حیث تعیین مجازات واجد ایراد قانونی است زیرا مقررات ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در خصوص تعدد جرم مقررات آمرانه است و دادگاه در صدور حکم و تعیین مجازات مکلف به رعایت مقررات ماده مذکور است و در مانحن فیه دادگاه مکلف است که برای هریک از جرائم ارتکابی، حداکثر مجازات قانونی را مورد حکم قرار دهد و حال اینکه در خصوص جرم ماده ۶۱۹ قانون تعزیرات چنین نکرده است. ثانیا: تعیین مجازات حبس کمتر از ۹۱ روز، برخلاف موازین قانونی است. مع الوصف چون اشخاص ذینفع در این خصوص اعتراضی نکرده اند ،لهذا دادگاه مواجه با تکلیف نیست و درنهایت به استناد بند الف ماده ۲۵۷ از قانون آئین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه دادنامه تجدیدنظر خواسته تأیید می گردد.رأی صادره قطعی است.
شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رئیس و مستشار
حسینعلی منصوری - صادق جعفری شهنی