رای دادگاه درباره توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۴۰۰۴۸۳)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۴۰۰۴۸۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۴/۱۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعتوهین و تهدید از طریق ارسال پیامک
قاضیسلیمی
کمالی
حسین پور

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک: توهین و تهدید از طریق ارسال پیامک، مصداق بزه مزاحمت تلفنی نیست.

رأی دادگاه بدوی

در این پرونده اتهام خانم م.ر. دایر بر تهدید و فحاشی و مزاحمت تلفنی و اتهام آقای ع.ع. دایر بر معاونت در جرایم مذکور موضوع شکایت آقایان م. و س. و خانم ف. همگی م. مطرح رسیدگی دادگاه در مورد اتهام های تهدید و فحاشی؛ با توجه به محتویات پرونده و شکایت شاکیان و متون پیامک های ارسالی از خط تلفن همراه به شماره ... که حسب اعلام مدیریت مشترکین مرکزی شرکت ارتباطات سیار ایران متعلق به متهم م.ر. می باشد به خط تلفن همراه به شماره ... متعلق به آقای م.م. و حاوی مطالب توهین آمیز و فحاشی و تهدید نسبت به شاکیان هستند و کیفرخواست صادره و این که متهم با وصف ابلاغ وقت دادرسی و مفاد کیفرخواست از طریق نشر آگهی در جلسه دادگاه حضور نیافته و در برابر شکایت شاکیان و کیفرخواست صادره دفاعی نکرده است انتساب بزه های تهدید و فحاشی را به متهم ردیف اول محرز دانسته و وی را با استناد به مواد ۶۰۸ و ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی به تحمل هفتاد و چهار ضربه شلاق بابت توهین و فحاشی و تحمل سه ماه و یک روز حبس بابت تهدید محکوم می کند و در مورد مزاحمت تلفنی با توجه به این که عمل ارتکابی از ناحیه متهم از مصادیق توهین و تهدید می باشد که از طریق ارسال پیامک صورت گرفته و در مزاحمت تلفنی ارسال پیامک خالی یا تماس از طریق تلفن و عدم مکامله و معمولا به صورت غیر قابل شناسایی قابلیت تصور دارد متهمه را از این جهت قابل تعقیب ندانسته و با استناد به ماده ۱۷۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری قرار منع تعقیب صادر و اعلام می کند. و در خصوص اتهام متهم ردیف دوم دایر بر معاونت در مزاحمت تلفنی و تهدید و فحاشی به لحاظ صدور قرار منع تعقیب در مورد اتهام مزاحمت تلفنی و فقد دلیل اثباتی بر بزهکاری متهم ردیف دوم و عدم احراز تحقق وحدت قصد بین دو متهم و عدم احراز ارتکاب یکی از مصادیق معاونت از ناحیه متهم ردیف دوم و حاکمیت اصل برائت با استناد به اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حکم به برائت متهم صادر و اعلام می کند. رأی صادره نسبت به متهم ردیف اول غیابی و ظرف مدت ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه و سپس ظرف بیست روز دیگر نسبت به وی و نیز ظرف بیست روز پس از ابلاغ نسبت به سایرین قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه ۱۱۴۷ دادگاه عمومی جزایی تهران حسین پور

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص درخواست اعمال مفاد ماده ۲۷۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری توسط خانم م.ر. که به موجب دادنامه شماره ۰۰۳۴۷ مورخ ۰۷/۰۵/۹۲ و دادنامه شماره ۰۰۶۲۰-۱۱/۰۸/۹۲ صادره از شعبه ۱۱۴۷ دادگاه عمومی جزایی تهران که طی دادنامه شماره ۰۰۱۷۴-۲۱/۰۲/۹۳ صادره از این دادگاه مورد تأیید قرار گرفته و به موجب آن ها به اتهام جعل به شش ماه حبس و به اتهام استفاده از سند مجعول به شش ماه حبس و به اتهام توهین و فحاشی به ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام تهدید به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شده است با توجه به تحصیل رضایت شکات خصوصی با درخواست واصله موافقت و حبس های مذکور و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری به مبلغ سی میلیون ریال جزای نقدی به نفع صندوق دولت تبدیل می گردد. این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

سلیمی کمالی

مواد مرتبط