رای دادگاه درباره جزای نقدی بدل از حبس (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۳۳۵)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۳۳۵
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۱۰/۱۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعجزای نقدی بدل از حبس
قاضیمنصوری
جعفری شهنی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره جزای نقدی بدل از حبس: در فرضی که مجازات قانونی جرم "حبس یا جزای نقدی" باشد، حکم به جزای نقدی بدل از حبس صحیح نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای ح.غ. فرزند غ. دایر به جعل یک فقره چک به شماره چک ... مورخ ۵/۲/۱۳۹۲ و استفاده از آن موضوع شکایت آقای م.خ. با وکالت آقای ح.ر.؛ دادگاه نظر به محتویات پرونده شکایت شاکی گزارش مرجع انتظامی اسناد و مدارک موجود در پرونده تحقیقات معموله کیفرخواست صادره از طرف دادسرای ناحیه ۱۰ تهران و انکار بلاوجه متهم در محکمه اتهامشان محرز است عمل مجرمانهشان منطبق است با مواد ۵۲۳ و ۵۳۶ لذا دادگاه با لحاظ تعدد جرم برای موضوعات مطروحه با انطباق عمل مجرمانه نامبرده با مواد فوق و ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و نیز با عنایت به اینکه عمل مجرمانه از زمان لازم الاجرا شدن قانون جدید حادث نشده است و اعمال قانون جدید به نحوی تشدید و با حقوق مکتسبه متهم تنافی دارد، لذا دادگاه با رعایت بند پنجم ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ (اعمال قانون اخف) مستنبط از ماده ۱۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ و لحاظ فقدان سابقه کیفری نامبرده را از بابت جعل به پرداخت یک میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس و از بابت استفاده از سند مجعول به پرداخت مبلغ یک میلیون تومان جزای نقدی بدل از حبس و انهدام اسناد جعلی محکوم می نماید. رأی صادره حضوری است و ظرف بیست روز قابل رسیدگی تجدیدنظرخواهی در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۱۶۷ دادگاه عمومی جزایی تهران

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای ح.ر. به وکالت از آقای م.خ. از دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۲۱۸۰۷۰۰۵۵۵ مورخ ۲۳/۶/۹۲ صادره از شعبه ۱۱۶۷ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن تجدیدنظرخوانده آقای ح.غ. فرزند غ. به لحاظ ارتکاب بزه جعل یک فقره چک به شماره ... مورخ ۵/۲/۹۲ و استفاده از سند مجعول مزبور به جهت جعل به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال و به جهت استفاده از سند مجعول به پرداخت مبلغ ده میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و معدوم نمودن چک مجعول محکوم گردیده است و اعتراض آقای وکیل تجدیدنظرخواه به اینست که چرا با مواد قانون مجازات اسلامی سال مصوب ۱۳۹۲ محکوم نگردیده است که با توجه به محتویات پرونده چون مواد مورد استنادی قانون تعزیرات می باشد و تغییر ننموده است و به قوت خود باقی است و از طرفی ماده مذکور تعزیرات دو نوع مجازات را به اختیار دادگاه قرار داده یکی مجازات حبس و دیگری مجازات جزای نقدی می باشد و دیگر نیازی با استفاده از ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی سابق نبوده است و رأی را دادگاه می توانسته است یا حبس انتخاب نماید یا پرداخت جزای نقدی بدون در نظر گرفتن ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی سابق، بنابراین به استناد تبصره ۴ ذیل ماده ۲۲ از قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب و بند ۵ ماده ۲۲ قانون مجازات اسلامی سابق و کلمات بدل از حبس حذف می گردد و ضمن رد تقاضای تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظرخواسته با اصلاحات به عمل آمده نتیجتا تأیید می گردد. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

منصوری جعفری شهنی

مواد مرتبط