رای دادگاه درباره جنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی (دادنامه شماره ۹۴۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۲۵۹)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۲۵۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۳/۱۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعجنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی
قاضیجعفری شهنی
سید روح الله مصطفی نژاد موسوی
حسینعلی منصوری

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره جنبه عمومی بزه ضرب و جرح عمدی: جنبه عمومی ضرب وجرح عمدی، زمانی محقق می شود که منجر به نتایج مذکور در ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ مانند نقصان یا شکستن یا ازکارافتادن عضو گردد و در غیر از این موارد مانند ایراد ضرب وجرح ساده، فاقد جنبه عمومی است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای الف.ب.، آزاد با معرفی کفیل، دایر بر ایراد ضرب وجرح عمدی و فحاشی نسبت به آقای الف.الف.، دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده ازجمله شکایت بی شائبه شاکی، گواهی گواه در مرحله تحقیقات دادسرا، گواهی پزشکی قانونی، اظهارات متهم در جلسه رسیدگی دادگاه، همچنین کیفرخواست صادره بزه انتسابی را محرز و مسلم دانسته و در مورد بزه فحاشی مستندا به ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی آقای الف.ب. را محکوم به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت می نماید و در مورد بزه ایراد ضرب وجرح عمدی از جهت جنبه خصوصی جرم آقای الف.ب. را محکوم به پرداخت دیات ذیل که ظرف یک سال از تاریخ ایراد ضرب وجرح عمدی (۱۳۹۳/۰۴/۱۲ ) در حق شاکی قابل پرداخت است می نماید. به جهت کبودی گردن و گیجگاه چپ و پهلوی چپ، مستندا به ماده ۴۸۴ قانون مجازات اسلامی مجموعا شش هزارم دیه کامل و از جهت جنبه عمومی جرم مستندا به ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی و با رعایت قانون وصول آقای الف.ب. را محکوم به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف ۲۰ روز قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد .

رئیس شعبه ۱۰۸۵ دادگاه عمومی جزایی تهران - سید روح اله موسوی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقایان:۱- الف.الف.۲- الف.ب. نسبت به قسمتی از دادنامه شماره ۱۲۳۱- ۹۳ مورخ ۱۳۹۳/۱۲/۲۳ در پرونده کلاسه ۲۰۰۸۲۹- ۹۳ صادره از شعبه ۱۰۸۵دادگاه عمومی جزائی تهران که به موجب آن آقای الف.ب. به اتهام فحاشی و با احراز بزهکاری و به استناد ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است، نظر به اینکه تجدیدنظرخواهان ایراد و دفاع مؤثری که از جهات شکلی و ماهوی مندرج در ماده ۲۴۰ قانون آئین دادرسی کیفری باشد اقامه ننموده اند و ازنظر این دادگاه ایضا این قسمت از دادنامه منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده است و ایرادی که موجب نقض باشد مشهود نیست به استناد بند الف ماده ۲۵۷ قانون آئین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان این قسمت از دادنامه تجدیدنظرخواسته تأیید می گردد. اما در خصوص تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان از قسمت دیگر دادنامه که به موجب آن آقای الف.ب. به اتهام ایراد ضرب عمدی موضوع شکایت آقای الف.الف. به پرداخت شش هزارم دیه کامل در حق شاکی و از جهت جنبه عمومی جرم به استناد ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است. نظر به اینکه عمل ارتکابی از مصادیق ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی ( تعزیرات) نمی باشد و ایراد ضرب و جرحی از مصادیق ماده مذکوراست که موجب نقصان یا شکستگی یا ازکارافتادن عضو یا منتهی به مرض دائم یا فقدان نقص یکی از حواس و یا منافع و یا زوال عقل گردد، و عمل ارتکابی ضرب ساده بوده و قانونا فاقد جنبه عمومی است. لذا محکومیت آقای الف.ب. از جنبه عمومی جرم به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی ازاین جهت برخلاف قانون و مبنی بر اشتباه است و با حذف ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی و حذف یک میلیون ریال جزای نقدی، دادنامه را از این حیث و به استناد ماده ۲۵۰ قانون آئین دادرسی کیفری اصلاح می نماید و جنبه خصوصی جرم به لحاظ اینکه دیه ضرب های وارده بیش از خمس دیه کامل نمی باشد، دادنامه ازاین جهت قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است. بنابراین به استناد مفهوم مخالف بند دال ماده ۲۳۲ قانون آئین دادرسی کیفری قرار رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواهان صادر می گردد. رأی صادره قطعی است .

شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - رئیس و مستشار

حسینعلی منصوری - صادق جعفری شهنی